SOL Parti Zonguldak İl Yönetimi yaptığı yazılı açıklamada, ABD olmak üzere, Rusya ve tüm bölge ülkeleri ile birlikte Türkiye’nin de Suriye topraklarından çekilmesi ve askeri varlığına son vermesi gerektiğini belirtti.

SOL Parti yönetimi, çözümün savaş ve işgalde değil, emperyalizme karşı durarak geliştirilecek bir barış ve kardeşlik siyasetinde olduğu vurguladığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:  

“Suriye’nin İdlip kentinde yaşanan saldırı sonucu 33 yoksul genç daha yaşamını kaybetti. Hayatını kaybeden askerlerin ailelerine baş sağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Yaralı askerlere acil şifalar diliyoruz.

Neden başka bir ülkenin topraklarında savaşıyoruz?

İdlib’te ne için ölüyor ve öldürüyoruz?

Türkiye neden CİA tarafından eğitilmiş cihatçı güçleri koruma ve kollama sorumluluğunu üstlenmek zorunda kaldı?  

Bugün, iktidar bu sorulara yanıt vermekle yükümlüdür!  

Suriye’yi her yönüyle yıkıma uğratan emperyalist saldırganlığa ilk günden itibaren karşı çıktık. AKP’nin cihatçı-fetihçi anlayışla, emperyalist yıkımın parçası olmasının nasıl felaketlere yol açacağını her aşamada ifade ettik. Bugün geldiğimiz nokta bu yöndeki gerici ve teslimiyetçi politikaların geldiği son ve kanlı duraktır.

AKP’nin kural tanımaz bir biçimde Suriye ve Libya topraklarına asker göndermesinin hiçbir askeri, siyasi ve insani gerekçesi yoktur. İktidar içeride yaşadığı güç kaybını engellemenin ve muhalefeti susturmanın yolu olarak savaşı görüyor.

ABD’ye ve NATO’ya askeri müdahale çağrıları yapılıyor. Suriye, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında iç savaşa sürüklendi. Bugün ABD ile Rusya arasına sıkışan çaresizlik politikasının üreticisi iktidardır.

Bu yanlışlıktan acilen vazgeçilmeli; başta ABD olmak üzere, Rusya ve tüm bölge ülkeleri ile birlikte Türkiye’de Suriye topraklarından çekilmeli, askeri varlığına son vermelidir.

Çözüm savaş ve işgalde değil, emperyalizme karşı durarak geliştirilecek bir barış ve kardeşlik siyasetindedir. Savaşa hayır.”