Zonguldak Belediyesi’nde yıllardır çalışan taşeron işçi,  firma formenleri tarafından mobbing uygulanarak işten çıkartıldı

  “SAVUNMAM BİLE ALINMADI”

 Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nde taşeron firmanın personeli olarak çalışan Aydal Karakavuz adlı işçi, taşeron firma formenleri tarafından "Belediye Başkanı'na ve yöneticilere küfretti" iddiasıyla şikayet edilince tazminatsız olarak işten çıkartıldı. Mobbinge uğradığını öne süren işçi, taşeron firmaya dava açmaya hazırlanıyor.

Zonguldak Belediyesi'nin hizmet ve personel alımı yaptığı taşeron firma Prizma'ya bağlı olarak çalışan işçi Aydal Karakavuz, belediyenin su ve kanalizasyon işlerinde çalışırken, bağlı bulunduğu taşeron firmanın formenlik, puantörlük ve muhasebecilik yapan Murat Kula ve Erdal Tilki'yle ters düştü. Bir süre sonra, kavga ettiği Kula ve Tilki tarafından, "Belediye başkanına ve belediye amirlerine küfretti" denilerek, Zonguldak Belediyesi müdürlerinden Kenan Şeref'e şikayet edildi. İşçi Aydal Karakavuz, hiç savunması alınmadan, İş Kanunu'nun 17 ve 25'inci maddesi gerekçe gösterilerek tazminatsız şekilde işten atıldı.

Yaşadıklarını Halkın Sesi’ne anlatan işçi Karakavuz, "Taşeron firmanın formenliğini, muhasebeciliğini yapan iki kişi anlamsız bir şekilde bana saldırdı.Murat Kula, Erdal Tilki iş formeni iş puantörü ve iş muhasebecisi bunların arkadaşları ve yandaşları toplu halde beni darp ettiler. Bende sporcu olduğum için beni yumrukla dövemediler ve arkadaşlarım ayırdı. Zaten fazla yumruklaşma olmadı. Küçük bir tartışma yaşandı. Bu arkadaşlar bana küfretti, bende bu insanlara küfretmek zorunda kaldım. Ben kesinlikle Belediye Başkanı ve tüm yöneticilere küfür etmedim. Hiç ilgisi olmadığı halde belediye başkanına, belediye amirlerine küfrettiğim iddiasıyla belediyeye şikayet ettiler. Tazminatsız biçimde işten çıkartıldım. Bana Prizma firmasına benim için belediye başkanına ve kendilerine ve tüm müdürlere küfür ettim diye yazı göndererek beni iş çıkarttırdılar. Bana söylediklerinde sana sadece ihtar veya para cezası gelir dediler. Fakat arkamdan hile ve tezgah kurarak işten çıkartılmama sebep olmadılar. Ben endüstri meslek lisesi mezunu, usta öğretici olan bir işçiyim. Kalifiye bir işçi olarak suyun, çamurun içinde yıllarca her işi yaptım. Çalıştığım taşeron firma tarafından bir tezgahla işten atıldım. Mobbinge uğradım. Yasal haklarımı da almadım. Konuyu mahkemeye taşıyacağım" dedi.(Aycan KARADAĞ)