Barış Doğan/ Umut Erses -  Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonlarda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut’un (22) cenazesi askeri uçakla Zonguldak Havalimanı'na getirildi.
Askeri uçakla Zonguldak Havalimanı'na getirilen şehidin naaşını babası Necati, annesi Neriman Korkut, ablası Gülcan Başpınar’ın yanı sıra yakınları, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, 3. Jandarma Er Tugay ve Garnizon Komutan Tuğgenral Birol Şimşek, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ve Özcan Ulupınar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, ilçe ve belde belediye başkanları ile askeri personel karşılandı. 
Burada Kuran-ı Kerim okunmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerler tarafından cenaze aracına taşındı. Bu sırada şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 
Şehidin ağabeyi Göjhan Korkut, “Sen benim evladımsın. Nereye gidiyorsun. İzne gelecektin böyle mi geldin. Sen ben böyle mi görecektim?” diye ağıt yaktı. 
Şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde Devrek Devlet Hastanesi morguna götürüldü.