Zonguldak’ta termik santralde idare müdürü olarak görev yapan 40 yaşındaki Nejat Çelik, senelik izninde Türkmenlere yardım için gittiği Lazkiye sınırında roketli saldırıda hayatını kaybetti. 
EÜAŞ’da idare müdürü olarak çalışan 40 yaşındaki Nejat Çelik, yıllık izne ayrılarak Türkmen Dağı’na gitti. Sultan Abdülhamit Han Tugayı’yla birlikte mücadele eden Çelik, 9 Haziran tarihinde roketatar mermisinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Çelik’in cenazesi düzenlenen törenle Suriye topraklarında defnedildi. 2 çocuk babası olan Nejat Çelik’in cenazesi, ailesinin isteği üzerine mezardan çıkartılarak Zonguldak’a getirildi. Nejat Çelik’in cenazesi, ilk olarak Kilimli ilçesine bağlı Muslu beldesi Merkez Mahallesi'nde bulunan evine getirilerek ailesi ve yakınlarından helallik alındı. Cenazeyi gören yakınları sinir krizleri geçirdi. Helallik alınmasının ardından Çelik’in cenazesi Muslu Merkez Camii'ne getirildi.

YILLIK İZİN ALIP GİTMİŞ
Nejat Çelik’in eniştesi Recep Kocabacak, Çelik’in 9 Haziran günü roket mermisi isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti. Kocabacak, “Bizim tahminimiz üzerine 3 ay önce buradan ayrıldı. O bölgede olduğunu bilmiyorduk. Vatansever, dinine bağlı bir insandı. Ülkesi için milleti için orada yapılan eziyetleri gördüğü için böyle bir mücadeleye katılmayı arzu etmiş demek ki. Ve oraya gitmiş, katılmış. Üç aydan beri orada çatışmaların içerisinde mücadele veriyordu. Birçok çatışmaların içerisine girmiş. Son çatışmada roket mermisi isabet etmiş. Cepheye giderken böyle bir olay yaşamışlar. O esnada Nejat da şehit olmuş” dedi.
Nejat Çelik’in Yamada Kampı’nda bulunan şehitliğe defnedildiğini anlatan Kocabacak, defnedilen cenazenin mezarlıktan çıkartılarak Zonguldak’a getirildiğini belirtti. Cenazenin Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Zonguldak’a getirildiğini ifade eden Kocabacak, “Orada Yamada Kampı'nda şehitliğe defnedilmiş. Biz de bunu duyduğumuzda kardeşi Manisa’da yaşıyor. Kardeşini uçakla Hatay’a gönderdik. Ankara’da Türkmen Cephesi lideri ile görüştük. Oradaki Abdülhamithan Tugayı yetkilileri ile görüştük. Cenazenin oradan alınması konusunda oradan yardımcı oldular. Samandağ Kaymakamı ve oradaki jandarma yetkilileri cenazenin alınmasında bize katkı sağladılar. Cenaze oradan çıkartıldı. Hatay Belediyesi’nin cenaze aracıyla gece saatlerinde buraya getirildi. Bize ‘Ben ayrılıyorum, gidiyorum. Hakkınızı helal edin’ dedi. Ama oraya gittiğini söylememişti. Yıllık izne ayrılıp gitmiş” şeklinde konuştu.
Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Muslu beldesi Merkez Camii’nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ve Nejat Çelik’in yakınları katıldı. Cenaze namazı öncesinde yapılan dualarda tüm Müslümanlar için dua edildi. Kılınan cenaze namazında Çelik’in 17 yaşındaki oğlu Furkan güçlükle ayakta durabildi. Hayatını kaybeden Nejat Çelik’in kardeşi Şahlan Çelik de cenaze töreninde taziyeleri kabul etti. Kılınan cenaze namazının ardından Nejat Çelik’in cenazesi Muslu beldesindeki aile mezarlığında defnedildi.