Zonguldak Valisi Ali Kaban ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Kızılay Kan Merkezini ziyaret ederek kan merkezinin yıkılarak kent girişine büyük bir park yapılacağını açıkladı

ŞEHİR GİRİŞİNE NEŞTER

Zonguldak Valisi Ali Kaban ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Ömer Selim Alan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Ali Kaban, Kızılay Kan Merkezi ve TTK’ya ait Sağlık Müdürlü binasını yıkılarak kent girişini şekillendireceklerini ve Kızılay’a da 69 ambarları mevkiinde bir yer tahsisi yapacaklarını söyledi. Vali Kaban, “Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Kızılayımızın kuruluş yıl dönümünü kutlamıştık. Tabi ben yaklaşık 1 senedir bir bölge kan merkezi oluşturulabilmesi hususunda ne yapılabileceğine dair epey kafa yorduk. Bir hayli uğraştan sonra netice itibariyle 69 ambarlarında 1.5 dönümlük bir alanı Kızılaya bölge kan merkezi yapılmak üzere tahsisini yaptık. Onlar da çok güzel bir proje yapmışlar. Burada diğer bir önemli gelişme şu an içinde bulunduğumuz bina biliyorsunuz yıktığımız tekel binasının bitişiğindeki, en baştan beri halka açmaya düşündüğümüz sahada bulunuyor. Arkadaşlarımız da büyük bir gayret sarf ettiler. Şu anda geçici olarak yer kiraladılar. Kızılay şu anda hizmetini verecek. Burası da yıkılacak. Hemen yanımızdaki TTK’nın sağlık merkezi de güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Orayı da yıkacağız. Buraya 5 dönümlük hiçbir şekilde parçalanmamış kısım, park olarak halkımızın hizmetine sunulacak. İnsanoğlunun nefes alabileceği bir yer olacak. Geldiğim günden beri bölge kan merkezi için çalışmalar yürüttük. Kızılay yönetimini kutluyorum. Hakikatin büyük gayret içerisindeler. İltifat marifete tabiidir. Onlar o marifetlerini gösterdiler. Böyle de bir tahsis gerçekleşmiş oldu” dedi.

“PROJE BİZLERİ HEYECANLANDIRIYOR”

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Ömer Selim Alan ise konuşmasında mevcut binalarının yıkılıp kent girişinin şekillenmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ve projeyi gördüklerinde heyecanlandıklarını dile getirerek, “Öncelikle sayın valime çok teşekkür ediyorum. Sayın Valim bahsetti biraz. Yoğun uğraştan sonra hakkını helal etsin. Zonguldak merkezimiz bu binada 50’nci yılını tamamlamak üzere. Valimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda bizim burayı yıkarak bir meydan yapılması, yeşil alan yapılması talebi bizleri heyecanlandırdı. Biz de bunu üst birimlerimize aktardık. Yeni binanın tahsisinden sonra zaman kaybetmemek için geçici süreliğine kan merkezimizi taşıyoruz. Geçici olarak yeni yerimize geçeceğiz. Yeni kan merkezimizi inşa ederek daha büyük daha şık bir yerde hizmet vereceğiz. Kan hepimizin ihtiyacıdır. Başka türlü elde edilemeyen tek yaşam kaynağımızdır” ifadelerine yer verdi.

 Aycan KARADAĞ- Aykut KARA