Barış Doğan / Umut ERSES –  Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonlarda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut’un baba ocağına ateş düştü. 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonlarda yaralanan Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Devrek Kaymakamı Yakup Güney, İl Jandarma ve Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Devrek İlçe Emniyet Müdürvekili Ferdi Kuyu ile birlikte şehidin Karşıyaka Mahallesi’ndeki evine geldi.

1 YIL ÖNCE UZMAN ÇAVUŞ OLMUŞTU

Anne Neriman ve baba Necati Korkut oğullarının şehit haberini alınca feryat etti. Bir ağabeyi bir de kız kardeşi bulunan Okan Korkut’un, Tunceli’de askerliğini tamamladıktan sonra uzman çavuşluğa başvurduğu öğrenildi. Acı haberi alan anne ve babanın fenalaşması üzerine Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.

EVİN ÖNÜNEDE HÜZÜNLÜ BEKLEYİŞ

Acı haberle yıkılan şehidin eniştesi Muhammet Başpınar ise evin önünde arkadaşları tarafından teselli edildi. Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ise evin önüne Türk Bayrağı asarken şehidin komşuları da evlerinin balkonlarına Türk Bayrağı astı. Sağlık ekipleri de evin önünde hazır bekletilirken, evin önündeki hazırlıklar devam ediyor.

AKŞAM ZONGULDAK’A GELECEK

Öte yandan bir yıl önce uzman çavuş olduğu öğrenilen Okan Korkut’ın cenazesi akşam saatlerinde Zonguldak’a getirilecek. Şehidin cenazesi yarın öğle namazına müteakip Devrek Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazı ardından memleketi olan Devrek'in Yılanlıca köyü'nde defnedilecek.

TSK AÇIKLAMA YAPTI


TSK'dan yapılan açıklamada, "31 Mayıs 2016 Salı günü Hakkâri ili Şemdinli ilçesi kırsalında yürütülmekte olan operasyonda, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ancak durumu ağır olan silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 05.40’da şehit olmuştur" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

ŞEMDİNLİ KIRSALINA HAVA HAREKÂTI DÜZENLENDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi kırsalında tespit edilen 4 bölücü terör örgütü hedefine yönelik hava harekatı düzenlendiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 31 Mayıs 2016 tarihinde Hakkari Şimdinli'de yürütülen operasyona yönelik alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 01.05-01.58 saatleri arasında Hakkâri/Şemdinli kırsalına, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendiği kaydedildi. Bölgede tespit edilen dört hedef (BTÖ silah mevzii ve barınağı) ateş altına alınarak imha edildiği kaydedildi.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.

 

AYRINTILAR BİRAZDAN…