Valilik tarafından düzenlen programda kendisine 5 şehidimizin ailesine bulunduğu ev desteğinden dolayı teşekkür edilen Emir Eren;

“Şehitlerimizi ve ailelerini unutmayacağız”

Zonguldak Valisi Ali Kaban tarafından Valilik Binası Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda Zonguldaklı 5 şehidimizin ailelerine ev desteğinde bulunan Eren Enerji Genel Müdürü Emir Eren’e teşekkür edildi. Programda  İl Emniyet Müdürlüğü’nce hazırlanan kısa filmle şehitlerimiz anlatılırken, Emir Eren’in İl Emniyet Müdürlüğü’ne yaptığı desteklere yer verildi. Vali Ali Kaban ve programa katılan İl Emniyet Müdürü Osman Ak, 3’üncü Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Birol Şimşek,Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz,tarafından Emir Eren’e plaket verilerek verdiği desteklerden dolayı teşekkür edildi.

Programda bitiminde, Valilik Binası önünde Emir Eren’in İl Emniyet Müdürlüğü’ne hediye ettiği 4 motosiklet tanıtıldı. Daha sonra motosiklete bindirilen Eren Emniyet Güçleriyle fotoğraf çektirdi.  Buranın ardından Eren, Elvanpazarcık Beldesi’ne giderek Şehit Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin’in ailesine ziyarette bulundu.




“BU ÖRNEĞİ EREN’DEN GÖRDÜK”

Vali Kaban programda verdiği demeçte, Eren Ailesi’ne ve Emir Eren'e desteklerinden ötürü teşekkür ederek, "Geçtiğimiz yılın ortalarından itibaren ülkemizde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bir takım sıkıntılar oldu, ülkemiz bir kaosa düşürülmek istendi. Polis ve askerlerimiz orada büyük bir mücadele gösterdi. Karşılarında sivil bir unsur oldukları yönünde bir unsur oluşturmaya çalışan ama terörün bire bir unsuru hükmünde olan bir yapı bulunuyor. Bu yapıya karşı mücadele verirken şehitlerimiz de oluyor. Son dönemde yaşanan olaylarda Zonguldak'tan 5 şehit verdik. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, acılı ailesine sabırlar ve baş sağlığı diliyorum. Emin olun devletimiz şehitlerimiz için üzerine düşeni en güzel şekilde yapıyor. Ben daha önce Başbakanlıkta Ulusal güvenlik Danışmanı olarak görev yaptığım dönemde şehitlerimize yapılan yardımları ayrıntılarıyla çıkartmıştım. Gördüm ki devletimiz şehit ailelerini asla yalnız bırakmıyor, maddi ve manevi olarak gereken yardımları yapıyor. Ancak bunun ötesinde milletimizin de bu hususta bir hassasiyet göstermesi ve gayret göstermesinin örneğini Emir Eren'den gördük.” ifadelerini kullandı.

“DUYULMAMASINI İSTEDİLER”

Emir Eren'in şehit ailelerine verdiği destekte hassas davrandığını, bu desteğin duyulmamasını istediklerini söyleyen Ali Kaban, “Kendileri bu konunun duyulmasını istemiyordu. Öncelikle bunu ifade etmeliyim. Israrla, 'Biz bu yardımları yapalım ancak duyurmayalım' dediler. Bu tür yardım konularında hassaslar. 'Biz bir iyilik, bir hayır işi yapıyoruz, bunu duyurmayalım' dedi. Ancak, biz kendisine duyuralım ve bunun topluma bir örnek teşkil etmesini istediğimizi ifade ettik. Toplumumuzdaki dayanışma, kaynaşma ve sadece iyi zamanlarda değil, kötü zamanlarda da bir araya gelip tek yumruk ve tek yürek olduğumuzu göstermek açısından güzel olacaktır dedik. Bu nedenle de hem kendilerine teşekkür etmek için hem de kamuoyuyla paylaşmak için bu töreni düzenledik.” dedi.

“TEK YUMRUK OLMALIYIZ”

Konuşmasının sonunda  Emir Eren’e teşekkür eden Vali Kaban, “Bazı başka kurumlarla, Belediye Başkanlarımızla görüştük, 'Bizler de böyle bir durumda bir araya gelerek yardımda bulunalım' dediler. Erdemir ile görüştüm, 'Biz de böyle bir durumda gerekeni yapalım' demesi bizim için önemliydi. Milletimizin ruhunun tekrar canlanması için bu tür yardımların hatırlatılması önemlidir. Asıl olan tek bir yürek, tek bir yumruk olarak varlığımızı sürdürebilmemizdir. Paramparça olduktan sonra zihnimiz, kalbimiz ve uzuvlarımız darmadağın olduktan sonra çok fazla bir mesafe kat etmemiz mümkün değil. Başta Emir Eren olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Toplumumuzdaki birlikte hareket etme  güdüsüne yardımlarıyla destek verdiği için Sayın Emir Eren nezdinde Eren Holding ailesine teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.

“AİLELERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ”

Kendisine teşekkür için düzenlenen programda konuşan iş adamı Emir Eren şehit ailelerini unutmayacaklarını ifade ederek, “5 şehidimizin ailesine ev yardımında bulunduk. Şehitlerimizin haberlerini basından takip ederek, 'Çok üzüldük' demenin yeterli olmadığını düşündük. Sayın Valimiz Ali Kaban'la bir istişare yaptık. Şehitlerimiz için bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorduk. Böyle bir çalışma yapmayı düşündük. Ama biliyoruz ki onların acısı bir evle bitmez. Bizim vermek istediğimiz asıl mesaj, millet olarak birlik ve beraberliğimizi devam ettirmek istiyoruzdur. Şehitlerimizi ve onların ailelerini unutmadık ve unutmayacağız. Şehitlerimizin ailelerini de ziyaret edeceğiz. Onlara sadece maddi destek değil, manevi olarak da onların yanında olacağız. Zaman zaman yanlarına gideceğiz, dertleşeceğiz ve onları ziyaret edeceğiz.” dedi.

Son olarak Zonguldak’ta sosyal konularda duyarsız kalmayacaklarını söyleyen Eren, "Zonguldak'taki sosyal konularda duyarsız kalmak istemiyoruz. Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüz ile sürekli olarak irtibat halindeyiz. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine yönelik bir çalışmamız oldu, bunun yanında Emniyet Müdürlüğümüze yönelik bir çalışma yaptık. Söylediğim gibi biz bu şehirde ticaret yapıyoruz ve bu şehrin sorunlarına duyarsız kalamayız.” açıklamasında bulundu. (Aykut KARA)