Zonguldak Valiliği, şehir merkezi ve ilçelerinde sel afetiyle ilgili raporunu tamamladı. Valilikten yapılan açıklamada, “Çaycuma ve Ereğli’de 111 vatandaşımız deniz botları, AFAD ekipleri ve Ereğli itfaiyesi, Erdemir kurtarma ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılmıştır. Kurtarma çalışmaları 06.06.2014 tarihinde 14.00’de tamamlanmış, selden zarar gören ev ve işyerleri AFAD İl Müdürlüğü, İl Özel İdare, Tarım İl Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından incelenmiş, çalışmalar dün 10.00 itibariyle tamamlanmıştır” denildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 249 kişinin çalışmada görev aldığı belirtilerek şöyle denildi: “62 iş makinesi kullanılmış, Ereğli Çaylıoğlu köyü ve Alaplı Kasımlı köyünde iki ev boşaltılmıştır. İki evle alakalı jeolojik etüt çalışmalarına başlanmıştır. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü mühendisleri ve vergi uzmanlarının katılılımıyla Emtia ve İşyeri Hasar Tespit Komisyonu oluşturulmuş, vatandaşlarımızın ev ve işyerlerini su basması sonucu oluşan hasar tespit çalışmaları devam etmekte olup şu ana kadar ilimiz genelinde 40 ev 81 işyerinin de selden dolayı emtia ve ev eşyası hasarı oluşmuştur.”

Açıklamada ayrıca, kent genelinde 30 bin 300 kanatlı hayvan, 340 arı kovanı, 25 bin alabalık, 6 bin 551 dekar tarım arazisi ve 80 seranın zarar gördüğü belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: "İl Özel İdaresi sorumluluk sahası, Karayolları sorumluluk sahası ve belediyelerimizin sorumluluk sahalarında 68 milyon 564 bin 33 TL maddi zarar oluşmuştur. Yaşanan sel felaketinden dolayı halkımıza geçmiş olsun der, bir daha böyle afetlerin yaşanmaması dileğiyle saygılar sunarız.”