Zonguldak, Kırgızistan ve Kozlu imamının da aralarında bulunduğu 12 kişiden 9 tutuklandı


Zonguldak'ta FETÖ soruşturması kapsamında gözaltında bulunan ve aralarında FETÖ'nün İl imamı, Kozlu ilçe imamı, Kırgızistan imamı, TTK işçisi, emekliler ve esnafların bulunduğu 12 kişi adliyeye getirdi. Adliyeye sevk edilen köy sorumlularının üzerinde örgüte gönderilmek üzere yaklaşık 30 bin lira "himmet parası" ele geçirildiği, şüphelilerin birçoğunun şifreli mesajlaşma sistemi olan "ByLock" uygulamasını kullandığı öğrenildi. Adliyeye çıkarılan 12 kişiden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan ve aralarında İl imamı, Kozlu ilçe imamı, Kırgızistan imamı, TTK işçisi, emekliler ve esnafların bulunduğu 12 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Jandarma ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında sağlık kontrolünden geçirilen 12 şüpheli ve evlerde ve iş yerlerinde aramalarda ele geçirilen malzemeler Zonguldak Adliyesi'ne getirildi.

KIRGIZİSTAN İMAMIDA VAR

Adliye’ye sevk edilenler arasında bulunan F.S’nin örgütün Zonguldak İl İmamı olduğu belirtildi. F.S’nin daha önce başka bir kentte bir derneğin başkanlığını yaptığı ve Zonguldak’ta tayini çıktığı belirtildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre; F.S’nin Zonguldak’a gelmesi ile örgüte mensup olan memurların kendisine biat ettiği belirtildi.

Jandarma Ekipleri tarafından Zonguldak’ın Devrek ilçesinde gözaltına alınan A.A’nın ‘Kırgızistan il İmamı’ olduğu öne sürüldü. A.A’nın Trabzon’dan Zonguldak’a cemaate ait yurt müdürü olarak geldiği, burada bir süre ‘Abi’ olarak görev yaptığı ve buradan da Kocaeli’ne tayini çıktığı öğrenildi. Kocaeli’nde örgütün üst düzey yöneticileri ile tanışan A.A, bir süre sonra Kırgızistan’a giderek burada ticarete atıldığı öğrenildi. Kırgızistan'a gidip gelmesinin ardından "imam" olarak örgüt içerisinde görev yaptığı belirlenen A.A'nın daha sonra yabancı ülkelere geziler düzenlediği bildirildi.

DARBE TEŞEBBÜSÜNDEN SONRADA SOHBET TOPLANTILARI DEVAM ETMİŞ

Gözaltına alınan şüphelilerin cep telefonlarındaki mesajlarını inceleyen Jandarma ekipleri, örgütün Zonguldak üst düzey sorunlularının her hafta Pazartesi günü toplantılarına devam ettiği ifade edildi. Toplantılarda alınan kararların ‘İlçe İmamları’ ve köy sorumlularına aktarıldığı ve yapılan toplantılarda başarılı olanların ödüllendirildiği ve örnek gösterildikleri tespit edildi.

Sabah saatlerinde Adliyeye çıkarılan ve Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 12 kişiden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Barış DOĞAN