Sendikadan Erdemir işçisine destek

 

DEMİRCİ;“MADEN İŞÇİLERİ, ERDEMİR İŞÇİSİNİN YANINDADIR”

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu adına sendika basın bürosundan bir basın açıklaması yapan Genel Başkan Ahmet Demirci, Türk Metal Sendikası’nın taleplerinin son derece haklı olduğunu belirterek, “Bu talepler işverenin karşılayamayacağı talepler değildir. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, her şart altında bizim mücadelemize destek veren Türk Metal Sendikası’nın ve Erdemir çalışanlarının yanındayız ve bu mücadeleye her şart altında destek vereceğiz” dedi.

Açıklama şöyle;

“TÜRK-İŞ’e bağlı Türk Metal Sendikası’nın Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) çalışan 4 bin 700 işçiyi ilgilendiren 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlanamadı.

Erdemir işvereni adına MESS ile Türk Metal Sendikası arasında sürdürülen görüşmelerde işverenin teklifini ‘komik’ denecek düzeyde değerlendiren sendika masayı terk ederek uyarı eylemleri yapma kararı aldı.

Sendikanın talepleri son derece haklıdır. Erdemir işçisi her zaman işine, işyerine sahip çıkmış, gerektiğinde her türlü fedakarlığı yapmış ve Erdemir’in rekabet gücünü artırmıştır.

Bu talepler işverenin karşılayamayacağı talepler değildir.

Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, maden işçileri olarak Türk Metal Sendikası’nın ve Erdemir işçisinin yanındayız. Bu mücadeleye her şart altında destek vereceğiz.

Türk Metal Sendikamız tarafından ‘komik’ olarak değerlendirilen MESS teklifleri Erdemir işçisini üzmüştür. Bu hatadır ve en kısa sürede düzeltilmelidir.

Biz GMİS olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve her zaman, her şart altında bize destek olan Erdemir işçisi kardeşlerimizin yanındayız”.