17 yıldır Zonguldak’ta kültür - sanat ortamı sunan SergiOdası 1 Mayıs 2017’de 18 Yaşına ulaşacak.

SergiOdası yöneticisi, fotoğrafçı İbrahim Akyürek geçen çalışma dönemi konusunda şu açıklamayı yaptı:

SergiOdası son bir yılda Sergi, Atölye, Film ve Fotoğraf Gösterilerinden oluşan toplam 54 etkinlik konuk etti. Çırgan Köyü Sanat Atölyesi, Hayatımız Trafik, Soğuksu Sahaf Günleri, Zonguldak Kitapları Sergisi, Görsel Kitaplar Sergisi başlıkları altında toplanan gelenekselleşen toplu çalışmalarını sürdürdü.

SergiOdası, en temel insan hakkı olan düşünce, eğitim ve ifade özgürlüğüne öncelik verdi. Silivri Kapalı Cezaevi’ndeki gazetecilere uygulanan yayın ve mektup yasağına dikkat çekmek için Zonguldaklı yazarların kitaplarını cezaevi kütüphanesine gönderdi. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğrencilerinin çevre okulların kitaplıklarına destek amacıyla düzenlediği kampanyalara yardımcı oldu. Ayrıca, SergiOdası’na bağışlanan kitapları köy okullarına, cezaevlerine ulaştırdı.

Bu arada, SergiOdası’nın gelenekselleşen ödülleri de sahiplerini buldu. 2016 Karaelmas İbni Sina Kent Ödülü Kent Araştırmacısı, Yazar Ekrem Murat Zaman’a, 2016 ‘Trafik Canavarı’ Ödülü Otomotiv Gazetecileri Derneği’ne verildi.

SergiOdası ayrıca geçen bir yıllık çalışma dönemindeki katkıları nedeniyle; Üzeyir Karahasanoğlu (Eğitim Sen), Baran Bozacıoğlu, Nadir Özsoy, İlknur Birinci, Rabia Okumuş, Mahmut Okumuş, Kenan Alkan, Tülin Öztürk, Raif Tokel (ÇEKÜL), Özlem Yücesan, Kadriye Kılıç, Hakan Koçak (DİSK), Şevki Kılıç (Trakya Ü. Edebiyat Fakültesi), Halay Halkoyunları Topluluğu, Ingo Nitzsche, Necdet Kutoğlu, Şükran Yavuzdemir, Çömlek Sanat Atölyesi, Metin Kaya ve Necmiye Alpay’a teşekkür ediyor."