Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla etkinlik oluşturdular.

Valilik yanında gerçekleştirilen ‘Sesiz Ölüm Tansiyonu’ adı altında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, vatandaşların tansiyonlarını ölçtüler. Stant açan öğrenciler yararlı ve zararlı tüketilen ürünleri sergilediler.

Hipertansiyonla mücadele hakkında fiziksel aktivitenin çok önemli bir yeri var olduğunu belirten ve bu konu hakkında Zonguldak halkını biraz daha bilinçlendirmek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma Görevlisi Kartal Serici, “ Bugün Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Yüksel Okulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak buradayız. 1’nci sınıf öğrencilerimiz, Dünya Hipertansiyon Günü için bugün proje etkinliği düzenlediler. Kendileri bu projeyi sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında yapıyorlar. Halkımızın tansiyonunu ölçüyoruz. Gelen kişiler tansiyonları hakkında bilgi alıyorlar, aynı zamanda kendilerine Hipertansiyonla alakalı broşür dağıtıyoruz. Zararlı ve yararlı besinler hakkında bilgi alıyorlar, fiziksel aktivite temel alarak kendilerine bilgi veriyoruz. Hipertansiyonla mücadele hakkında fiziksel aktivitenin çok önemli bir yeri var. Bunun hakkında Zonguldak halkını biraz daha bilinçlendirmek adına böyle bir etkinlik düzenledik bugün. İki saat boyunca etkinliğimizi sürdürüyoruz. Projemizin sorumlu öğretim üyesi ise Yar.Doç.Dr.Eda Akbaş hocamızdır.” ifadelerinde bulundu.

Yoğun yağmur altında gerçekleşen etkinlikte katılım yüksekti. (Aycan Karadağ)