Zonguldak - Kozlu arasında yapımı planlanan hafif raylı sistem projesi için binlerce TL harcayarak Çin’e gitmek isteyen Akdemir, dün Çin’li firma yetkililerini makamında kabul etti

SEVE SEVE GELDİLER

Zonguldak - Kozlu arasında ulaşımı kolaylaştırması için yapımı planlanan hafif raylı sistem projesi için beklenen heyet dün Çin’den Zonguldak’a geldi.  Proje açıklandığında binlerce TL harcayarak firma yetkilileri ile görüşme bahanesiyle turistik gezi için Çin’e gitmek isteyen Kozlu ve Zonguldak Belediyesi heyeti, Halkın Sesi’nin ısrarlı yayınları üzerine geziyi iptal etmişti. Gazetemizin ‘Siz Çin’e gideceğinize Çin size gelsin’ şeklindeki önerisinin ardından dün Zonguldak’a gelen Çinli heyet Kozlu ve Zonguldak Belediyesi yetkililerine brifing verdiler. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in makamında gerçekleştirilen toplantıya Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, CRSC Firması Ortadoğu Bölgesi Bölüm Başkan Yardımcısı WuSongsong, CRSC Firması Ortadoğu Bölgesi Pazarlama Müdürü GePu, CRSC Firması Ortadoğu Bölgesi Yöneticisi XieYaozheng ve Meclis Üyeleri katıldı.

“FİRMA ÇOK GÜÇLÜ”

Projeyi Zonguldak’a kazandırmak istediklerini belirten CHP’li Akdemir, firmanın çok güçlü ve devlet tarafından desteklendiğini ifade ederek, “Araştırmalarımıza göre firma Çin’de çok güçlü ve devlet tarafından desteklenen bir firma imiş. Bu da gösterecek ki bize iki devlet tarafından desteklenecek bir proje olacak.”  diye konuştu. Bu projeyi Zonguldak’a kazandırmak için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirten AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, “Biz de bir tabir vardır; İlim Çin’de de olsa alın.  Bu ilim neredeyse gidip almak istiyoruz.” dedi.

“İLİM ÇİN’DE DE OLSA ALIN” 

Kozlu, Zonguldak ayırt etmeden hizmet ettiklerini söyleyen Şahin ise projeyi siyasi düşünmeksizin hizmet aşkıyla yapmak istediklerini belirterek, “Görüştüğümüz ikinci Çin firması. Tekliflerini bilmiyoruz. Bu tip denemeleri yapmak zorundayız, halkımız adına.  Kozlu olarak, siyasi söylemlerimizde de bunları yapacağımızı beyan etmiştik. Biz de bir tabir vardır; İlim Çin’de de olsa alın.  Bu ilim neredeyse gidip almak istiyoruz. Bugün Çin’de gibi görünüyor, umarım anlaşabiliriz. Bizim burada önceliğimiz samimiyet ve ciddiyet. Bununla birlikte yapılabilirliği ve maliyeti önemli. Bütün bu oluşumlar birbirini tutarsa olur gibi düşünüyorum. Hizmeti getirene köle oluruz. Yeter ki bu hizmet gelsin.” dedi.

 (Aycan Karadağ)