Balıkhane işletmecileri yaşadıkları ‘seyyar’ sorunun çözüme kavuşması için soluğu Belediye’de aldılar. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile görüşüp seyyar sorunu için görüşme yaptılar. Yapılan görüşmenin ardından Akdemir balıkhanecilere bayramdan sonra seyyar probleminin çözüleceğinin sözünü verdi. Balıkhane sahibi olan balıkçı Bayram Yılmaz yaptıkları görüşmenin ardından şu sözleri söyledi  “Bu bugünün sorunu değil, yılların sorunu 8-10 yıllık bir sorun. Bildiğiniz gibi biz burada mekan sahibiyiz kiramız yok ama varsayalım kiracıyız, işçi çalıştırmak bizde, vergi bizde, elektrik, su bizde adamlar sokağa serilmişler her türlü atı oynatıyorlar. Biz defalarca seyyar sorunu hakkında gerekli yerlere şikayetimizi yaptık ama bir çözüm göremedik, yıllardan beri aynı durum devam ediyor. Her dakika her saat ara babam ara ama sonuç yok. En sonunda gidelim bakalım dedik yani bu işin sonu nereye varır diye. Belediye Başkanımız karşıladı bizi, güzelce cilaladı, yağladı bizi seyyarları bayramdan sonra köprübaşında bir yer yapmışlar oraya gönderecekler. Gitsinler onlarda vergi versinler, elektrik, su versinler azcık hizmet etsinler de bakalım sokakta bedava balık satmak neymiş görsünler. Bizim amacımız kimsenin ekmeğiyle oynamak değil’ dedi.

Belediye Başkanıyla yapılan görüşmenin ardından; ‘ bayramdan sonra söz aldık, ama ben seyyarların o alana gidip balık satacaklarını düşünmüyorum, aynı terane aynı iş böyle devam edecektir ‘diyen Bayram Yılmaz yaşanan problemlerin devam edeceğini söyledi.

Zabıta Korkuyor Polis Gidip Destek Vermiyor

Balıkçı Bayram Yılmaz ‘Polis istiyoruz polis vermiyorlar. Caddede zabıtaları dövmeye çalışıyorlar yalan yere mafyacılık oynuyorlar diyerek seyyar satıcıların kanun tanımadığını belirtti. Köpeksiz köy buldular değneksiz dolaşıyorlar! ’dedi.

Herkes Birbirine Top Atıyor Arada Biz Kaybediyoruz

Yılmaz, “Su ürünleri,Tarım İl Müdürlüğü bu sorunla ilgilenmiyor. ‘Herkes birbirine top atıyor arada biz kaybediyoruz ‘ diyen balıkçı Bayram Yılmaz Sayın Valimiz Ali Kaban’ın bu soruna el atmasını istiyoruz. Mülki amir validir, mülki amir belediye başkanı değildir. Sokakların balık kokmasından esnafta halkta şikayetçi, sokakta seyyar tezgahlarda satılan balıklar güneş gördüklerinden halkın sağlını tehlikeye atmakta bu koşullarda balıkları 1 tl.ye satsan ne olur 5 tl.ye satsan ne olur. Bu işin en önemli kuralı hijyendir. Tarım İl Müdürünü arıyoruz ilgilenmiyor, zabıta ilgilenmiyor peki kim ilgileniyor! Kanunların belirlediği kurallara uyulmadığını dile getiriyoruz 8 cm’lik çinakop satıyoruz cezai işlem yapılmayacak mı diyoruz bir sonuç yok. Ama ben balıkhanemde 17 cm’lik çinakop satıyorum 1 cm küçük olduğu için 1500 TL ceza ödüyorum. Vergi mükellefi olduğumuz için cezai yaptırımlar bize uygulanıyor ama seyyarlara hiçbir kanun işlemiyor. Bizim vergimizle maaşına alan insanlar bizi kollamıyor” dedi.