Şair –Yazar Sezai Sarıoğlu, “Şiirler Şarkılar Hayır’ı söyler, her mecazda bin Hayır vardır” adlı etkinlik için Zonguldak’a geliyor.

 

Şair Yazar Sezai Sarıoğlu, 28 Mart Salı günü Genel Maden İşçileri Sendikası Salonu’nda yapılacak olan “Şiirler Şarkılar Hayır’ı söyler, her mecazda bir Hayır vardır” adlı etkinliğe katılmak için Zonguldak’a gelecek. Kendine özgü üslubuyla şiirler, masallar okuyacak olan Sarıoğlu’na, Şenol Morgül uduyla eşlik edecek. Saat 19.00’da başlayacak olan etkinlik, ücretsiz olacak. Tertip Komitesi adına açıklamalarda bulunan Ahmet Öztürk, “Sezai Sarıoğlu Türk şiirinde kendine özgü üslup oluşturmayı başarmış, kendi dilini kurmuş ender şairlerden biridir. Aynı zamanda iyi bir söz ustası, büyük bir muhabbet ehlidir. Zonguldak’la da uzun yıllardan beri gönül bağı olan Sarıoğlu, ne zaman davet etsek hiç ikirciklemeden yanımıza gelen güzel bir dostumuzdur. Yaşadığımız hayata biraz şiirlerin, masalların penceresinden bakıp, estetik hazların doruğunda bir gece yaşayacağız. Hayır itirazımızı şiirlerin masalların diliyle yükselteceğiz. Şenol Morgül’ün uduyla renk katacağı etkinliğimize güzellik duygusu peşinde koşan tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

 

SEZAİ SARIOĞLU KİMDİR?

1950 yılında Ordu/Ünye'de doğdu. 1979 yılına kadar öğretmenlik yaptı. Politik faaliyetleri nedeniyle 12 Eylül döneminde tutuklandı, 1983-88 yılları arasında çeşitli cezaevlerinde tutuklu olarak kaldı. Yeni Öncü dergisinin yayın kurulundan sonra, Özgür Gündem gazetesinde çalıştı. Pencere Yayınları'ndan "Terspektifler" isimli denemeleri, Çiviyazıları'ndan "Doğusu-Batısı Olmayan Sözcükler" isimli Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Musa Anter Ödülü alan söyleşi denemeleri yayımlandı. "Sonbahar", "Ludingirra" gibi dergilerde şiir üzerine yazıları ve şiirleri yayımlandı. Bir ara “Öküz” dergisinde "Şehir aşkiyasi" isimli yazılar yazdı. “Söz” ve “V Özgürlük” dergilerinde çalıştı. Yurtiçinde ve değişik Avrupa ülkelerinde "Annemin Şarkı Sandığı", "Nehir Muhabbetler" isimli anlatı-dinletiler yaptı.