Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin kurulacak böyle bir kurumun Karabük ve Bartın’ı da kapsam alanı içersine almasının yararlı olacağını da vurguladı

Zonguldak’ın daha rantabl bir şekilde kalkınabilmesi için bir “Kalkınma İdaresi Başkanlığı” kurulmasını isteyen kent konseyi başkanı yesari Sezgin bu konuyu tartışmaya açtı. Sezgin yaptığı yazılı açıklamasında bu konuda şu görüşlerini öne sürdü:

Şehrimizi göç veren il konumundan çıkartarak yatırımcıların teşvik edildiği istihdam olanaklarının artırıldığı bir yapıya dönüştürmemiz gerekiyor. Bunun hızlı bir biçimde gerçekleşmesi için Kalkınma İdaresi Başkanlığı oluşturabileceğimiz önemli enstrümanların başında geliyor. Batı Karadeniz bölgemizin Kalkınma idaresi Başkanlığına ihtiyacı olduğu ve Bölgemize önemli katkı sağlayacağı ortada.

Kalkınma İdaresi Başkanlığı bölgemizde orta ve uzun vadeli planlar ile kalkınmayı sağlamak için tarım, madencilik, imalat sanayi, enerji, ulaştırma, haberleşme, inşaat, turizm, çevre ve şehircilik, bölge geliştirme ve kültür sektörlerinde yapılacak yatırımlar konusunda çalışmalarda bulunarak, koordinasyonu ve uygulamaların gerçekleşmesini sağlama yönünde önemli katkı sağlayacaktır.

Kalkınma İdaresi Başkanlığı kurulması ile kalkınma çabalarımız desteklenebilecek böylece Bölgenin ihtiyaç duyduğu ve kamu eliyle yapılması gereken tüm altyapı yatırımlarının kullanılacak fonlarla zamanında tamamlanması kolaylaştırılarak Özel sektörün bölge genelinde yatırım yapmasının önü açılacaktır.

Bölgelerin kalkınmasının hızlandırılması amacıya ilgili kurum ve kuruluşlarının bütün proje ve faaliyetlerinin bütünlük içinde yürütülmesini sağlayacak eylem planları hazırlamak ve bunların uygulanmasını koordine etmek izlemek değerlendirmek amacı ile çalışarak bölgemize önemli avantajlar sağlayacaktır.

 Sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlamak, herkes için yeterli gelir, eğitim, sağlık ve kültürel faaliyetler gibi sosyal hizmetlere ulaşılabilirliği artırmak, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı, temiz bir çevre ve karar alma süreçlerine katılımın artması için gerekli ön koşulları oluşturmak ve böylece bölgede sürdürülebilir şekilde gelişen bir toplum oluşturma misyonunu yerine getirmede en önemli enstrüman kalkınma idaresi başkanlığı olacaktır.

Bu görüşlerle Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı kurulması gerektiğine  inanıyoruz.

Bu sebeplerle şehir olarak kalkınma idaresi başkanlığının kurulması için mücadele etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Sadece Zonguldak olarak değil bölgemizdeki diğer Şehirler ile birlikte vereceğimiz ortak mücadele ile bölgemizin kalkınmasının önünü birlikte açmamız gerektiğine inanıyoruz.

Bu konudaki fikirlerimizi paylaşmak ve birlikte hareket etmeyi sağlamak amaçlı olarak Kent konseyi olarak sivil toplum örgütlerimizden ziyaretlerimize başlayarak görüşlerimizi aktarıp önce ilimiz genelinde ardından Özellikle Bartın ve Karabükten başlamak üzere bölge illerimize bu konuda birlikte hareket etmemizin önemini anlatarak ortak hareket etme konusunda harekete geçirmeyi amaçlıyoruz.

Şehrimizin konu ile ilgili tüm paydaşlarını birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.