Halkın tepkisi, ZOKEV’in itirazı sonucu koruma altına alınan Kız Meslek Lisesi, AKP’li siyasetçileri öfkelendirdi... Halkın temsilcisi Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, karara itiraz edeceklerini söyledi...

SİDİK YARIŞI!

Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Kız Meslek Lisesi olarak bilinen Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasını “Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescil etmesi kararına AKP Milletvekili Hamdi Uçar’dan sonra, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’dan itiraz geldi. 

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Kız Meslek Lisesi binasını “Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescil etmesi kararına karşı çıkacaklarını belirtti.

Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Kız Meslek Lisesi olarak bilinen Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasını “Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescil etmesi kararına Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’dan itiraz geldi.Niyetlerinin açık ve net olduğunu söylediği konuşmasında Başkan Alan; “Böyle bir karar çıktığı söylendi. Tabı biz ilgili yerlerle görüşeceğiz. Biz gerekli itirazlarımızı yapacağız. Bizim niyetimizde Kız Meslek Lisesi yıkılsın diye bir düşünce hiç bir zaman olmadı zaten. Bizim niyetimiz sadece orda vatandaşlarımızın rahat bir şeklinde hastaneye ulaşması ve tedavileri süresince hiç bir sıkıntı yaşamadan hastaneden ayrılmalarıydı. Yoksa hiç birimizin bir eğitim kurumuyla sıkıntısı olma şansı yok. Aksine biz eğitimin olduğu her yerde bugün olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bununla ilgili bizim illaki bir görüşümüz bir duruşumuz olacak. Yanimtescillendi bu iş bitti diye bir şey yok. Bununla ilgili niyetimiz açık ve net. Ne yazık ki bazı çevrelerin sadece kız meslek lisesi yıkılacakmış üzerine kurduğu bir durum var ortada. Biz bunu ısrarla bıkmadan vatandaşımıza anlatacağız. Bizim niyetimiz kız meslek lisesinin yıkılması değil. Biz kız meslek lisesini geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi son teknoloji ile daha iyi hazırlayacağı bir ortamı kazandırdıktan sonra vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alırken daha rahat nasıl olurlar diye düşünüyoruz” dedi.