Kalkınmayı becerdiler,

Sıra adalette!

FETÖ Operasyonları kapsamında meslekten ihraç edilerek tutuklanan Hakim ve Savcılardan boşalan yerlere Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yakın ya da parti kademelerinde görev almış Avukatlar yerleştiriliyor.

Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nu ele geçirmekle eleştirilen, yargıya müdahale etmekle suçlanan AKP iktidarınca son olarak Zonguldak’ta sınavsız mülakatla Hakim yapılan 15 avukattan 3’ünün parti ile organik bağı olması toplum vicdanında kabul görmedi. Geçmiş yıllarda her türlü ideolojik ve siyasi bağlantıları sorgulanan, güvenlik soruşturmasına tabi tutulan, yapılan sınavlarda başarı gösteren adayları Hakim yapan Hükümetin bu kez AKP yöneticiliği yapmış isimleri göreve getirmesi yargıda tarafsızlık ilkesine gölge düşürdü.

İŞTE O AKP’Lİ AVUKATLAR

Parti isminde “Adalet” olmasına rağmen, adalet sistemine siyaset bulaştıran AKP hükümeti daha önce Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Abdullah Akbaş, AKP Ereğli İlçe Başkanlığı ve Milletvekili aday adayı olan Adem Öztürk ile AKP Zonguldak Merkez İlçe eski yöneticisi olan Avukat Ahmet Ali Kocaağa’yı Hakim olarak ataması hukuk camiasında da yadırgandı. Kamuoyu şimdi AKP’de aktif siyaset yapan Avukatların, Hakim olarak gireceği davalarda vereceği kararların ne kadar adil olup, olmayacağını tartışılacak.