Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya, engellilere yönelik örnek hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi

 

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya engellilere yönelik hizmetlerinden dolayı bir teşekkür plaketi verdi. Başkan Kantarcı’yı makamında ziyaret eden Şirin, “Sayın Başkanımızın engelliler camiasına yönelik üstün bir duyarlılığı var. Bu duyarlılıkla, erişilebilirlik konusunda, tüm ülkeye örnek olacak bir kent yarattı. Biz Çaycuma’da yapılan hizmetleri ülkenin dört bir yanında övünerek anlatırken, son olarak, bir engelli kızımıza, koca bir otobüsü adeta makam aracı gibi tahsis etmesi bizi çok mutlu etti. Bu hizmetlerinden dolayı Sayın Başkanımıza şükran doluyuz. Bunun bir ifadesi olarak da kendisine bu plaketi takdim ediyoruz. Sayın Başkanımıza bu duyarlılığından dolayı herkesin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

 

ERİŞİLEBİLİRLİĞİ OLMAYAN BİR YERDE HERKES SAKATTIR

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da yaptığı konuşmada, “Sayın Şirin’e bu duyarlılığından dolayı esas ben teşekkür ediyorum. Seçim bildirgemizde erişilebilir, engelsiz bir kentin bir insan hakkı olduğunu açık şekilde yazdık. Çaycuma’da engellilerin erişimini kolaylaştırıp sosyal hayata katılımını sağlamayı öncelikli görevlerimiz arasında saydık. Göreve geldiğimiz andan itibaren de tüm uygulamalarımızı buna göre yaptık. Geliştirdiğimiz kaldırımsız yol tasarımı ve onu destekleyen diğer unsurlarla ilçemizde hareket edebilir durumdaki her engellinin, hiç kimsenin yardımı olmadan her türlü hizmet ulaşabilmesini amaçlıyoruz. Bu doğrultuda çok da yol aldık. Erişilebilirliği olmayan bir yerde herkes sakattır. Herhangi bir yetersizliği olan kişinin, erişilebilirliği olan mekânlarda kendinin sakat hissetmesi mümkün değildir. Biz bunu Çaycuma’nın bir gerçeği haline dönüştürdük. Bu çabalarımızın sizin tarafınızdan takdir edilmiş olması bizim için çok değerli. Bu plaketi bana layık gördüğünüz için çok teşekkür ediyorum” dedi. Hüseyin Şirin’in Başkan Kantarcı’ya plaket sunumu sırasında Çaycuma ve Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu da hazır bulundu.