Ufka Yolculuk Hadis Yarışması, Türkiye, KKTC ve dünya genelinde başarıyla tamamlandı.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu tarafından düzenlenen Hadis konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışması geniş katılım ile gerçekleştirildi. En geniş katılımlı sivil bilgi yarışması olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının dördüncüsü, Hadis konusunda 81 il, 803 ilçe,231 cezaevi ve KKTC’deki sınav merkezlerinde, dünya genelinde de internet üzerinden gerçekleştirildi.

16 BİN SINAV GÖREVLİSİ GÖNÜLLÜ OLARAK GÖREV YAPTI

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu tarafından 3 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirilen ve 7’den 70’e her kesimden ana-oğul, dede-torunun birlikte katıldığı sınava rekor sayıda başvuruda bulunuldu. Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesini ve edinilen bilgilerin hayata geçirilmesini hedefleyen yarışmaya, saat 10.00 itibariyle 81 il ve 803 ilçede yaklaşık 15 bin sınıfta aynı anda katılım sağlandı. 6 kategoride toplam 357 bin 837 kişi başvurunun yapıldığı sınavda 16 bin sınav görevlisi gönüllü olarak görev yaptı.

HADİS KONULU YARIŞMA

Katılımcılar “Riyazü’s Salihin’den 1001 Hadis Seçkisi” adlı eserden imtihan oldu. Yarışmaya konu olan kitap "İmam Nevevi’nin Riyazü’s Salihin" eserinden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar tarafından Ufka Yolculuk Kültür Yarışması için özel olarak derlendi.

10 BİN MAHKUM HEYECANA ORTAK OLDU

Engellilerin de katılabildiği yarışmaya, Türkiye genelindeki 360 cezaevinden 231’indeki yaklaşık 10 bin mahkum iştirak etti. Yarışmaya 10 yaş altındaki 15 bin 145 öğrenci başvururken, en fazla ilgi 162 bin 628 kişiyle 10-15 yaş arası ortaöğretim öğrencileri tarafından gösterildi. Son Peygamber Platformu’nun merkezi proje ortağı olduğu ve bu yıl “Yılın Projesi” seçilerek yükselişini sürdüren organizasyona, 100’ü aşkın sivil toplum kuruluşu proje ortağı olarak destek sağladı.
Yapılan açıklamaya göre sınav sonucu başarılı olanlar, merkezi ve yerel olarak ödüllendirilecek. Ödüller arasında 16 umre seyahati, 28 tablet bilgisayar ve toplamda 15 bin TL para ödülü olmakla birlikte il ve ilçe organizatörleri de katılımcılara ayrıca ödül takdim edecek. 29 Nisan 2016 tarihinde açıklanacak olan kesin sınav sonuçlarına göre dereceye girenler, öncelikle bulundukları illerde ödüllendirilecek. Türkiye genelinde dereceye girenler ise 7 Mayıs 2016 tarihindeki “Türkiye Geneli Ödül Gecesi’nde” buluşacak.