İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Aday adayı Fatma Gülay, Kurucu ilçe başkanı olduğu partisinin Türkiye’de iktidar olacağını söyledi:

‘SİYASETE YENİ SOLUK GETİRECEĞİZ’

İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Aday adayı Fatma Gülay, Siyaseti üniversite yıllarından buyana yapmak istediğini ancak doğru tercih ve doğru partiyi ancak bulduğunu söyledi. İYİ Partinin Türk demokrasisine iyi geleceğini kaydeden Fatma Gülay, Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cevdet Akgün’ün sorularını cevapladı.

Ticaret yapan bir aileden evlendikten sonra da Zonguldak ticaretinde söz sahibi olan aileden geldiğini ifade eden Fatma Gülay, İnşaat Mühendisi olan eşi ile birlikte yurt içinde ve yurt dışında önemli işlere imza attıklarını kaydederek, “Siyasete girmeyi Üniversite yıllarımdan buyana düşündüm. Sosyal demokrat görüşe sahip birisiydim. İşlerimiz gereği ekonomik ve sosyal olaylara oldukça ilgili idim. Bu düşüncelerimi çok iyi bilen bir ağabeyim beni İYİ Partiye davet etti. Son döneme bakılınca ülkenin geldiği durumda kucaklayıcı olduğuna inandığım İYİ parti dedi. Eşimde destek verince bu ulvi göreve talipli oldum ve kurucu ilçe başkanı oldum.

Neden İYİ Parti sorusuna gelince; Türkiye siyasete AKP-CHP arasında sıkışmış kısır bir döngü halinde idi. Yeni bir ses yeni bir soluk yoktu. İYİ Partinin merkezde olması ve de daha önemlisi her kesimi kucaklaması, sığınılacak bir liman olması ve tüm bunlardan ötesi Meral Akşener’in bir lider ve de bir kadın olarak gösterdiği dik duruş siyasete böylece başladım. Akşener’in fikirleri ve düşünceleri çok hoşuma gitmişti ve ülke adına bulunduğumuz kaos ortamından İYİ Partinin çıkaracağı düşüncesiyle bu yolda yürüme kararı aldım” dedi.

“BEBEK SAĞLIKLI DOĞDU”

Kurucu ilçe başkanı olarak zor geçen günleri aktaran Fatma Gülay, “Elimizde taze bir bebek vardı. Kamuoyuna önce partimizin ilke ve hedeflerini anlatmak ve bunun yanında da üye yapmak zorunda idik. Bir tek avantajım sülalemizin geniş olması ve her daim siyasetin içinde olmaları idi. Ailemizin de tecrübelerinden süreçte yararlandım. Üye yapmada bu manada zorluk yaşamadım. Aile ve sosyal çevrem bana destek oldu. Yorucu süreçti. Elimden gelenin en iyisini yaptım. Fikirler aldık, fikirler yarattık. Eşim MHP, Ülkü Ocaklı kökenli idi. Bana oldukça fazla destek oldu. Sancılı süreç geçti ve bebeğimiz sağ salim doğdu. Eşimle biz bir saatinin dişlisi gibiyiz. Bir birimizi tamamlarız. Çok iyi takım arkadaşı çok iyi yol arkadaşıyız. Ekip arkadaşlarımın da büyük desteğiyle zor günleri geçirdik” dedi.

Neden Milletvekili aday adayı olduğu konusuna da açıklık getiren Fatma Gülay, “Biliyorsunuz İlçe Başkanlığına yurt dışındaki ticari işlerimiz nedeniyle aday olmayacağımı açıklamıştım. İthalat işine girmek üzereydik. Zaten eşim 12 yıldır yurt dışında işler yapıyor. Balkan ülkeleri ile bağlantılarımızı hazır etmiştik. Bu süreç hızlı gelişti ve şahsım olarak ticari faaliyetlerimi dondurdum. Partimizin kurucuları, ekip arkadaşlarım, aile büyüklerimiz ve sosyal çevrem çok baskı yaptı. Ve bunun üzerine aday adayı olmaya karar verdim. Bizim jenerasyonumuzdan kimse burada yaşamıyor. Üniversite okumaya giden bir daha geri dönmüyor. Ben döndüm ve sevdiğim kentte yaşıyorum. Zonguldak’ı çok seviyorum ve düştüğü bu haline de çok üzülüyorum” dedi.

Zonguldak’ın temel sorunun işsizlik ve göz olduğuna vurgu yapan Fatma Gülay, “Bülent Ecevit Üniversitesinde okumaya gelen ve mezun olan istisnalar sayılmaz kimse bu şehirde durmuyor. Ankara, Eskişehir veya Bursa’ya okumaya giden gençler bir daha Zonguldak’a dönmüyor. Hayallerini gerçekleştirecek iş imkanı burada maalesef yok. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’yı küçüldükçe küçültüldü. Erdemir, Kardemir, SEKA, Termik santral satıldı. Bölgede ekonomi kısır döngüye girdi. Göç alan değil, göç veren İl olduk. Emekli şehri olduk. Zonguldak’ta ticaret dibe vurdu. Gün geçmiyor ki esnaf kepenk kapatmasın” dedi.

TTK’nın yatırımlarla yeniden büyütülmesi ve özele devredilen kurumların devlet eline geçmesi gerektiğine işaret eden Fatma Gülay, “Zonguldak’ın yıllarca sahibi olmadı. Şehir dışından gelen misafirlerimiz –Bu şehir hiç mi değişmez? Hiç mi gelişme olmaz- diyorlar. İl ve şehir yeniden planlanmalı. Benim çocukluğumda demirden kambur köprü vardı, onun yerine beton arme köprü yapıldı. Başka bir şey olmadı. Hava, kara, deniz ve demir yolu olan tek kenttir Zonguldak. Ama bunlardan faydalanamayan bir kent varsa o da Zonguldak’tır. Sorunları çok olan bir ilimiz var. Mağaraları var Türkiye bilmiyor. Bilse de bir alt yapı yok. Yeşille mavinin en iyi tonlarının olduğu kentte turizm alt yapısı adına hiçbir şey yok. Orman zenginliği var ama yine ortada bir şey yok. Bölge istenirse çok rahat ve kolay cazibe merkezi haline getirilir ve hareketlendirilir.

ZONGULDAK’IN EDİBE SAYAR’I OLMAK İSTİYORUM

Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu günden buyana Zonguldak’ın ilk ve tek kadın Milletvekili olan Edibe Sayar olmak istediğini söyleyen Fatma Gülay, “Edibe Sayar hanımefendi 2 Mayıs 1954 yılında Demokrat Partiden hem de 130 bin 302 oyla kadın vekil olarak TBMM girmiş.1960 darbesi sonrası Demokrat Parti kapatılınca “Kadın Dayanışma Birliğini” kurmuş ve faaliyetlerine devam etmiş. 64 yıldır Zonguldak meclise bir bayan Milletvekili gönderememiş. İşte be bu göreve talibim” dedi.

Milletvekili olanların Ankara’dan bir daha Zonguldak’a dönmediği şeklindeki sorumuza ise Fatma Gülay, “Ben Zonguldak’ta ki evimi asla Ankara’ya taşımayacağım. Burada otelde veya başkalarının evinde kalan vekil olmayacağım. Her daim Zonguldak’la iç içe olacağım. Esnafı gezeceğim. Sokaktaki insanlarla temas edeceğim. Bu kent doğup büyüdüğüm, ekmeğini yediğim, ailemin ekmek yediği kent. Zonguldak’tan asla vazgeçemem. Benim olsun eşimin ailesinin olsun neredeyse tamamı bu kentte esnaf. Ben onlara söz dahi getirttirmem. Aday adaylığımdan sonra çok güzel tepkiler ve çok güzel destekler alıyorum. Ben açık sözlü ve dik duruşlu insanım. İlim için şehrim için ilkleri yapıp başaracağıma inanıyorum. Ankara’ya keyif sürmeye gitmeyeceğim. Buna da ihtiyacım yok. Ben hizmete talibim. İlkleri yapmaya talibim” diye konuştu.

Fatma Gülay Kimdir?

1981 Zonguldak doğumlu. Mehmet Çelikel Lisesi, 19 Mayıs Üniversitesi Pazarlama ve Satış Yönetimi Mezunu. 4 yıllık Halkla İlişkiler okurken son sınıftan evlenerek okulu bıraktı ve ticari işleri sebebiyle yurt dışına yerleşti. Meltem Ecza ve Hedef Ecza depolarında yönetici olarak çalıştı. Dedeman Otel’inin kuruluşunda yer aldı Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2013’de anne oldu. İnşaat Mühendisi olan eşi sebebiyle siyasete atıldı. Zonguldakspor’da ve MÇL’de 10 yıl profesyonel hentbol oynadı. 3 yılda takım kaptanlığı yaptı.