CHP İl Başkanı Murat Pulat geçtiğimiz günlerde yapılan Üzülmez Kültür Vadisi Proje tanıtım toplantısında CHP’nin davet edilmeyerek protokol kurallarının hiçe sayıldığını belirterek, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın partizanca tutum sergilediğine dikkat çekti.

Pulat, açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

 'Yerel gazetelerden öğrendiğimize göre, Zonguldak İl Özel İdaresi, Üzülmez Kültür Vadisi Lavuar ve Atölye Binalarının Korunması ve Yeniden İşlevlendirilmesi Projesinin tanıtım toplantısını yapmış. Toplantıya Sayın Valimiz ve Ak Parti Milletvekillerinin yanı sıra, bürokratlar, Zonguldak’ın Ak Partili belediye başkanı, hükümet ortağı konumundaki MHP İl Başkanı ile bazı sivil toplum örgütü yöneticileri katılmış. Öncelikle 17 milyon 178 bin lira gibi oldukça büyük bir bütçesi olan bu projeyi sonuna kadar desteklediğimizi söylemek isterim. Kentin değerlerinin korunup işlev kazanarak gelecek kuşaklara aktarılması için atılacak her adımın, amasız fakatsız yanındayız. Tüm vatandaşlarımızın katkısıyla oluşan bütçenin spekülatif yatırımlar ya da rant projeleri yerine, bu şekilde toplumun her kesimince desteklenecek, kente yeni bir soluk ve heyecan katacak, vizyon projelerde kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Ancak bir kent projesi konumunda olan ve ortaya çıkmasında toplumun çok değişik kesimleriyle sivil toplum örgütlerinin, yerel tarihçilerin, Zonguldak gönüllülerinin çok önemli katkılar sunduğu projenin tanıtım toplantısına CHP’li milletvekilleriyle muhalefet partilerinin il, ilçe başkanlarının davet edilmemiş olmasından büyük üzüntü duydum. Üzüntüm sayın milletvekillerimizle şahsımın orada olup olmamasından daha çok, siyasi yandaşlığın, ötekileştirmenin, devlet adabını hiçe sayan partizanlığın eriştiği boyuttan kaynaklanmaktadır.  Bu toplantıyı hazırlayan kamu görevlilerine anımsatmadan geçemeyeceğim bir diğer husus da şudur: Yasalarla belirlenmiş sizin de uymak zorunda olduğunuz bir devlet protokolü bulunmaktadır ve bunun dışındaki her türlü davranış açık suç oluşturmaktadır.

Sayın Valime üzüntülerimi bildiriyorum. Göreve atanmasının ardından kendisine yaptığımız ziyarette, kentteki siyasi gerilimden çok rahatsız olduğunu ifade etti, bunu aşmak için çaba harcayacağını söyledi. Bu yaklaşımın devlet adamlığının bir gereği olduğunu düşünerek sevinçle karşıladık. Siyasi tansiyonun düşürülmesine yönelik her çabanın içinde olduk, dilimizi buna göre kurguladık. Ancak geldiğimiz noktada yapılan bu partizanca davranışla, Sayın Valimiz bizzat şikâyet ettiği gerilimin taşıyıcısı durumuna düşmüş ya da düşürülmüştür. Tüm Zonguldak tanıktır ki, CHP olarak biz, son derece yapıcı bir muhalefet sergiliyoruz. Yapılan uygulamalar, ortaya konan projelerle ilgili çekincelerimizi söylüyor, alternatif fikirlerle yol göstermeye çalışıyoruz. Anlaşılan o ki, kendimize yakın çevrelerce yumuşak bulunduğu için çokça eleştirilen bu sağduyulu tavrımız bile çok görülmektedir.  Herkesin bilmesini istiyorum ki, asla tahriklere kapılmayacağız. Başkalarının ne yaptığına hiç aldırmadan aynı sorumluluk anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürecek, kentimizin aydınlık geleceğini günlük siyasetin hırslı diline teslim etmeyeceğiz. Çükü biliyoruz ki, başka Türkiye ve Zonguldak yok. Bu kent de, bu ülke de hepimizin' dedi.