Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, CHP meclis grubuna gönderdiği açıklamada “Hayalet Özel Kalem Müdürü Mehmet Sinan Erdoğan”ı Ankara’daki iş takibi için aldığını itiraf etti

SKANDALA “KOMİK” SAVUNMA

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Halkın Sesi’nin gündeme getirdiği skandal Özel Kalem Müdürü atamasıyla ilgili nihayet bir açıklama yaptı. Daha doğrusu yapmak zorunda kaldı. “Muhatap almayacağım” dediği haberle ilgili CHP’lilere açıklama gönderen Alan, hiç işe gelmediği halde maaş ödenen AKP Genel Merkez görevlisi Mehmet Sinan Erdoğan’ı Ankara’daki işlerin takibi için aldığını itiraf etti. Başkan Selim Alan, CHP Belediye meclis grubunun soru önergesine verdiği cevapta “Kendi yetkimi kullanarak Özel Kalem Müdürü yaptığım Mehmet Sinan Erdoğan 3 ay 18 gün Zonguldak Belediyesinde görev yaptıktan sonra özel sebeplerden ötürü özür beyan ederek kurumumuzdan muvafakatini istemiştir. Hiç bir zaman kanuna aykırı bir durum içerisinde olmadım olmayacağım” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Atınç Kayınova ise Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, şunları söyledi:  “Belediye Başkanımız ‘Yetki bende ben yaptım oldu’ diyorsa hesabını da verir. CHP Belediye Meclis grubu olarak konuyu yargıya taşıyacağız. Hem Ankara’daki işlerinizi başarıyla takip etti diyeceksiniz hem de özel sorunlarını gerekçe göstererek başka bir bakanlığa göndereceksiniz. Dün memur olmuş bir kişi, 3 AKP Zonguldak Milletvekili, belediye başkanı, il ve ilçe başkanının yapamadığı işleri yapıyorsa söylenecek söz bitmiştir. Bu arkadaşımızın madem sorunları vardı niye işe aldınız? Ve bu kadar sorunlu bir adam sözde bunca işi ne ara yaptı? Peki bir gün dahi işe gelmemiş birini nasıl 3 ay 18 gün görevde tuttunuz?” dedi.

SEVE SEVE MUHATAP ALDI!
Halkın Sesi’ni muhatap almayacağını söyleyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, geçtiğimiz cuma günü basın toplantısında gazetecilere açıklama yapacağını söylemiş ama yapmamıştı. Halkın Sesi, Zonguldak kamuoyu adına ısrarla sormaya devam ediyor:  "Mehmet Sinan Erdoğan kimin referansıyla Özel Kalem Müdürü yapıldı? Erdoğan tek bir gün bile işe gelmeden nasıl memuriyete başladı ve personel işlemleri için imza attı? Zonguldak’a gelmeden bankamatik memuru olan Erdoğan’ın evrakları adına başka biri sahte imza attı mı? İşe gelmediği için herhangi bir idari işlem başlatıldı mı? Eğer bu kadar başarılı ise neden başka bir bakanlığa gönderildi. Binlerce işsiz üniversite mezununun yaşadığı Zonguldak’ta insan mı yoktu da Ankara’dan vasıfsız bir parti görevlisi sırf KPS’siz memur yapılmak için bu göreve getirildi?"