Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Ulaştırma Bakanlığı’nın Yeni Taşıma Kanunu’nda belirtilen (Y) türü yetki belgelerinin D4 yetki belgesi ile değiştirilmesi konusunda şoför esnafını bilgilendirdi.

Düzenlenen D4 yetki belgesi toplantısına Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar, Trafik Şube Müdürü Hanifi Sever, Trafik Şube Komiseri İsmail Arslan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve şoför esnafı katıldı. Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar, şöförlerin D4 ile ilgili sıkıntıları olduğunu, 5 yıldır bununla ilgili çalıştıklarını ve bu konu hakkında son aşamaya gelindiğini belirtti.

Şoförlerin D4 sorunu hakkında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı ile istişare halinde olduklarını belirten AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, “Şoförlerimizden D4 konusu ile ilgili bir sıkıntılar bize ulaştı. Bizlerde bu sorunun çözülmesi hakkında kendi aramızda istişare ettik. Bu konu ile alakalı şoförler odası başkanımızla Ulaştırma Bakanlığı müsteşarımızı ziyaret ettik. Ve şoförlerin sıkıntılarını müsteşarımıza aktardık. Bu sorunun giderilmesi noktasında neler yapabileceğimizi ve yol haritasını kendisine aktardık. Bu sorunun çözülmesi tabii ki zor değil. Türkiye’nin birçok yerinde bu ulaşım D4 belgesi ile sağlanıyorsa bu Zonguldak’ta da yapılabilir. Müsteşarımız bu konunun çözülmesi hakkında çalışmalar yapacağını söyledi ve bu sorunun çözülmesi hakkında son noktaya geldik” dedi.
Konuşmaların ardından Trafik Şube Müdürü Hanifi Sever ve Trafik Şube Komiseri İsmail Arslan, gerçekleşen toplantıda şoförlere D4 yetki belgesi hakkında bilgiler verdi ve yasanın öngördüğü geçiş süreci ve mevzuat hükümleri anlatıldı.