Zonguldak Belediyesinin eski Fen işleri çalışanından Soğuksu’da yaşanan su baskınıyla ilgili çarpıcı  bir iddia...
Soğuksu’nun Sebebi Osmançayırı!
Zonguldak önceki gün tarihi bir felaketin eşiğinden döndü. Mete kareye 120 kilogram düşen yağmurun en çok zarar verdiği Soğuksu’da onlarca esnaf sel suları nedeniyle zarar görürken, araçlar suya gömülmüştü. Dün hasar tespit çalışmalarının yapıldığı bölgede yaşanan felaketle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı.
ALINMAYAN KUM-ÇAKIL MAZGALLARI TIKADI 
Yağmur sularının, tıkanan mangallardan geçemeyince önüne geçen herşeyi yıkıp geçtiğini ifade eden Zonguldak Belediyesi eski fen işleri personeli, felaketin bir ihmal nedeniyle bu boyutlara geldiğini iddia etti. Halkın Sesi’ne konuşan eski fen işleri çalışanı, “Osmançayırı’nda devam eden menfez ve mazgal çalışması sırasında bölgeye getirilen malzeme meteorolojik uyarıya rağmen kaldırılmadı. Kaldırılmayan kum-çakıl mazgalları tıkayınca facia kaçınılmaz oldu. Burada art niyet aramıyorum ama tamamen tecrübe eksikliği. Eğer o malzeme zamanında alınsaydı Osmançayırı’ndan gelen sel suları Soğuksu ve pazar yerine değil menfezler giderdi” dedi. 
MESAİ ÜCRETLERİ KISITLANINCA....
Önceki gün yaşanan felaketle ilgili bir başka çarpıcı iddia ise Başkan Selim Alan’ın çalışanların mesai ücretlerine getirdiği sınırlamadan kaynaklandığı oldu. Göreve geldiği günden itibaren haksız mesailerin önüne geçerek takdir toplayan Başkan Selim Alan, bu düzenlemeyi yaparken gerçekten çalışan belediye çalışanlarının mesailerini de kısıtladı. Bu kısıtlama nedeniyle önceki gün yaşanan sel felaketinde, fen işleri personeli mesaiye kalmadı. Gece vardiyasına gelenler de sağanak yağmur nedeniyle görev yerlerine gelmekte gecikince, belediye su baskınlarına zamanında müdahale edemedi.