Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün “Kaçak bina, gereğini yapın” uyarısına rağmen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan o binaya ruhsat verdi

ŞOK...ŞOK...ŞOK!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün resmî yazıyla “Kaçak bina, gereğini yapın” uyarısına rağmen Zonguldak Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi Işık Yönder Caddesi üzerindeki kaçak binaya ve ŞOK mağazasına ruhsat verdi. 

FETÖ davasında bylock kullanıcısı olduğu için tutuklanan Emin İnşaat’ın ortağının sahibi olduğu binada kaçak olan iki kat depo gösterilerek yasal hale getirilmek istenmişti. Zonguldak Belediyesi’nin mühürleme işlemi yapmaması üzerine Zonguldak Çevre ve Şehircilik İş Müdürlüğü belediyeye resmî yazı göndererek binanın kaçak olduğunu belirterek imar kanununa göre yasal işlem yapılması istenmişti. Göreve geldiği günden itibaren FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı isimlere tanıdığı imtiyazlarla gündeme gelen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın kaçak binaya nasıl ruhsat verdiği ise öğrenilemedi.

Halkın Sesi’nin ısrarlı yayınlarına ve imar kanununa aldırış etmeden “Ben yaptım oldu” diyen Selim Alan, bu güne kadar onlarca kaçak inşaata göz yumdu. Başta SİT alanı içinde kalan Memurlar Lokali olmak üzere bir çok çıkma ve kaçak kata göz yuman Alan’ın bu yasa tanımaz tavrı karşısında Zonguldak Valiliği’nin gerekli işlemleri başlatıp başlatmayacağı merak ediliyor.