Sol Parti Zonguldak Merkez İlçe Örgütü, Zonguldak Vergi Dairesi önünde 'Herkese Ücretsiz Sağlık Hizmeti' taleplerini içeren stant açtı.
            
Sol Parti Merkez İlçe Başkanı Elçin Kınay Bayrak, burada yaptığı konuşmada, ücretsiz sağlık hizmetinin önemini vurgulayarak, "Parası olmayan hem salgını göze alarak çalışmak zorunda kalıyor, hem de hastalandığında sağlığa erişmekte zorlanıyor. Sağlık hizmeti kamusal bir hizmet olmalı. Başta AKP’liler hatta en başta Sağlık Bakanı olmak üzere sağlığı bir kamusal hizmet değil bir kar aracı olarak görüyor, özel hastanelerle servet kazanıyorlar. Özel hastaneler de dahil tüm hastaneler halka ücretsiz test ve tedavi yapmalıdır." ifadesini kullandı.
Bayrak, şunları söyledi:

“Pandeminin başından itibaren ‘virüs herkese eşit’ ‘insanlığın ortak sorunu’ dediler. Ama görülüyor ki eşit olmayan bir hayatta virüs bile eşit davranmıyor. Salgının yayıldığı noktalara, ölen insanlarımızın yaşadıkları yerlere baktığımızda karşımıza bir sınıf haritası çıkıyor. İşçi, emekçi, yoksul insanlarımız ölüyor. Parası olmayan hem salgını göze alarak çalışmak zorunda kalıyor, hem de hastalandığında sağlığa erişmekte zorlanıyor. Sağlık hizmeti kamusal bir hizmet olmalı. Başta AKP’liler hatta en başta Sağlık Bakanı olmak üzere sağlığı bir kamusal hizmet değil bir kar aracı olarak görüyor, özel hastanelerle servet kazanıyorlar. Özel hastaneler de dahil tüm hastaneler halka ücretsiz test ve tedavi yapmalıdır. 

'ARTIK YETER, SAĞLIKTAN PARA KAZANMAYA DERHAL SON VERİLSİN!'

Kamuya ait hastaneler yoğun bakım ve yatak kapasitesi nedeniyle salgınla mücadelede yeterli olmuyor. Bu koşullarda parası olan tedavi olurken parası olmayan kaderine terk ediliyor. Sağlık hizmeti tüm yurttaşlar için ücretsiz olmalıdır. Şehir Hastaneleri nedeniyle kapatılan kamu hastaneleri açılmalıdır.  65 yaş ve üzerinde olan kişiler ile kronik hastalığı olan kişilere zatürre aşısı yaptırması öneriliyor. Ama bugün Aile Sağlık Merkezlerinde zatürre aşısı yaptırmak isteyen 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlara bırakın ücretsiz olarak yapılmasını, aşının olmadığı durumla karşı karşıyalar. Sağlık Bakanı ekranlarda herkesin grip aşısı yaptırmasını önerirken, paralı olduğundan bahsetmiyor. Sağlık Bakanının aşıların neden bulunmadığı konusunda kamuoyunu bilgilendirme yapmaya çağırıyoruz. Daha dün yayınlanan ek genelge ile tüm alanlarda maske takmak zorunlu hale getirildi deniyor. Ancak ücretsiz maskeye ulaşmak mümkün olmuyor. Sağlık herkes için ücretsiz ve ulaşılabilir olmalıdır. AKP’li vekiller, bürokratlar haftalık düzenli koronavirüs testi yaptırırken milyonlar test yaptıramıyor. Düzenli test imkânı sağlanmalıdır.
Devletin görevi halkını hastalanmaktan korumaktır. Artık Yeter! Sağlıktan para kazanmaya derhal son verilsin” (Ayşe İslamoğlu)