CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Turpcu’nun basın danışmanlığından yayınladığı mesajı şöyle:

 

“8 MART’IN ORTAYA ÇIKIŞI VE MÜCADELE SONRASINDA KAZANILAN HAKLARI İYİ ANLAMAK GEREKLİDİR”

 

 “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, ABD’de bir dokuma fabrikasında çok ağır çalışma koşulları altında, çok düşük ücretler karşılığında çalıştırılan kadın işçilerin, çalışma koşullarının her geçen gün daha da dayanılmaz hale gelmesine başkaldırıyla başladı. ‘Daha iyi koşullarda çalışmak, 10 saatlik iş günü, eşit işe, eşit ücret...” talebiyle grev kararı alan kadın işçilerin eylemi şüpheli bir yangınla sonuçlandı ve 129 kadın işçi yangında hayatını kaybetti. 8 Mart 1857’de gerçekleşen bu trajik olay sonucu hayatını kaybeden işçilerin cenaze törenine on binlerce kişi katıldı. 1910 yılında Danimarka’nın Kopenhag kentinde toplanan II. Enternasyonal, Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden ClaraZetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın Kadınlar Günü olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oy birliği ile kabul edildi. Anma günü, sonrasında oy verme, seçme seçilme, meslek edinme ve mesleki eğitim görme hakkı talepleriyle bu günlere geldi.”

 

“NERDEYSE HER GÜN BİR KADININ CİNAYETE KURBAN GİTTİĞİ ÜLKEDE, DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUZ!”

 

“Ülkemizde son on dört yılda kadına yönelik şiddet yaklaşık yüzde 1.400 artmıştır, cinsel tacizler yüzde 450 oranında artmıştır. Çocuğa yönelik cinsel istismar yüzde 434 oranında artmıştır.Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun2018 Raporu; Ocak ayında 28, Şubat ayında ise 47 kadın öldürüldüğünü ortaya koymaktadır. 2017 yılında ülkemizde 409 kadın öldürülmüştü.Bunlar dehşet verici hem de utanç duyulması gereken rakamlardır!Neredeyse her gün bir kadın, cinayete kurban gidiyor, tacize, tecavüze uğruyor ancak ne yazık ki AKP iktidarı bunları önlemek için hiçbir şey yapmıyor.”

 

“BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK’ÜN KADIN HAKLARINA VERDİĞİ DEĞER GELECEĞİMİZE IŞIK OLMALIDIR”

 

“Bir toplumdaki gelişmişlik seviyesini anlamadaki en basit yol, o toplumun kadınlara ve kadın haklarına verdiği değerdir. Eğitim ve kadın haklarına verilen değer Cumhuriyet Devriminin en önemli ayaklarını oluşturuyordu. Kadın haklarının her geçen gün gerilediği, iş hayatından, ekonomik ve toplumsal hayattan dışlandıkları bugünlerde, tek çözüm Büyük Atatürk’ün kadın haklarına verdiği değer ve önemdir.”

 

“8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

 

“Kadın cinayetlerinin ve kadına karşı şiddetin bu kadar yoğun olduğu ülkemizde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesi ve toplumda hak ettikleri değeri bulması için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kadınlarımızın herhangi bir ayrıma ve şiddete uğramadan özgürce yaşayabilecekleri bir Türkiye umuduyla; kadınlarımızın daha güzel bir geleceğe,  umuda ve mutluluğa sahip olmaları dileklerimle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor saygılar sunuyorum.” (Haber merkezi)