Geçtiğimiz günlerde Çaycuma Milli Eğitim Müdürünün adının karıştığı skandalla ilgili soruşturmanın bir an önce tamamlanmasını isteyen Eğitim-Sen ilgili makamlarla görüştü.

 

Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir’in adının karıştığı skandalla ilgili, aradan iki hafta gibi bir zaman geçmiş olmasına karşın, yetkililerce herhangi bir açıklama yapılmaması üzerine, Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi harekete geçti. Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilikle bir görüşme yaptıklarını açıkladı. Akyol sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde basına yansıyıp Çaycuma eğitim camiası ve kamuoyunun gündemini meşgul eden iddialara ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilikle bir görüşme gerçekleştirdik. Sendikamızın en başından bu yana konuya yönelik bakış açısını ifade ederek üyelerimiz başta olmak üzere, üyemiz olmayan eğitim emekçileri ile Çaycuma kamuoyunda oluşan hassasiyeti dile getirdik. Yürütülen soruşturmanın hızlandırılarak, konunun bir an önce açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade ettik” dedi.

 

DÜN İTİBARIYLA GÖREVİNE BAŞLADI

Mehmet Özdemir, daha önce, bir Hristiyan geleneği olduğu gerekçesiyle, okullara yılbaşı kutlama yasağı koyması; okul müdürlerine 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde okunacak mevlide katılma zorunluluğu getirmesi gibi pek çok nedenle ulusal basına konu olmuş, yoğun eleştirilere uğramıştı.  Son olarak evli bir kadınla cinsel içerikli konuşmalar yaptığı iddia edilen Özdemir’in, bu doğrultudaki sosyal medya paylaşımları gazetelere düşmüştü. Olayın gazeteler çıktığı günden beri izinde olan Özdemir’in 21 Kasım itibarıyla görevine başladığı öğrenildi.