İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı 19. Birleşiminde İl Özel İdaresi’nin 75 milyon TL’ye bağlanmış olan 2017 bütçe tasarısıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu raporların görüşüldüğü mecliste söz alan AKP’li Meclis Üyesi İsmail Terzi, “Sosyal alanda yaklaşık 2 milyona yakın parayı il genel meclisi olarak sosyal ve kültürel alanda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına kaynak ayırdık.” dedi.

“SUSUZ KÖY YOK”

Zonguldak susuz köy olmadığını da söyleyen Terzi, “Bütçedeki gördüğümüz cetvellerde sularda mevsimsel kuraklıklar hariç mesafe alındığı görünüyor çünkü sulara yapılan giderler azalmış. Şunun altını çizelim. Zonguldak’ta susuz köyümüz yok. Mevsime bağlı suyu az olan köylerimiz var. Bunlarla da ilgili meclis üyesi arkadaşlar kendi bölgelerinde gereken gayreti ve çabayı gösteriyorlar. Birim müdürü arkadaşlarla da beraber bunların müzakerelerini yapıyorlar.” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ”

Mecliste, özel idarenin çalışmalarında araç ve gereçlerden doğan masraflara değinen Terzi, “Biz ayırdığımız kaynakların dökümünü ne kadar yaparsak yapalım, gerçek olan şu özel idarenin araç ve gereç farkı elden geçirilmediği müddetçe biz burada yatırımı ne kadar gösterirsek gösterelim. Bunlar bizim yatırımlarımızın çoğunu yiyen masraflar. Araç ve gerecimiz eksik olmasında dolayı maliyet, işin yapılan günü sayısı anlamında bunlar bizim özel idare olarak maddi kaynaklarımızı büyük ölçüde zarar veriyor. Bunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Biz bunları söylüyoruz. Buralarla ilgilenen teknik arkadaşlar bunların hesabını kitabını yaparak bizim önüme getirmeleri gerekir.” şeklinde konuştu.

Aykut KARA – Aycan KARADAĞ