“Trabzonlu” diye aday yapılmak istenmeyen Mükerrem Ayçiçek AKP’nin yeni Merkez İlçe Başkanı oldu...

ŞOVENİZM DUVARA TOSLADI!

Haftalardır süren AKP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı yarışında dün dananın kuyruğu koptu. İlçe başkanlığına aday olan 11 kişiden 5’i dün AKP genel merkezi tarafından Ankara’ya çağrıldı. Tek tek temayül yoklamasına alınan adaylar Ferit Alboğa, Hakan Özkan, Hüseyin Yıldız, Murat Kulaç ve Mükerrem Ayçiçek kendilerini tanıttılar. Yapılan değerlendirmede 29 Ağustos’ta yapılacak kongrede Mükerrem Ayçiçek’in salona tek listeyle başkan adayı olarak girmesine karar verildi. Bilindiği gibi AKP Milletvekilleri Polat Türkmen Mükerrem Ayçiçek’i, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu ile Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan ise “yerli aday” olması için Ferit Alboğa’yı destekliyordu. Dünkü temayül öncesinde yapılan kulislerde Ayçiçek’e şiddetle karşı çıkan isimlerin çabası kelimenin tam anlamıyla duvara tosladı. 

MÜKERREM AYÇİÇEK KİMDİR?

Dün AKP Genel Merkezinde yapılan temayülde Zonguldak Merkez İlçe Başkanı seçilen Mükerrem Ayçiçek, tam anlamıyla kapalı bir kutu. AKP’nin kurucularından olan Ayçiçek, evli ve bir çocuk babası. Maden Teknikerliği Yüksekokulundan mezun olan Ayçiçek, Gazipaşa Caddesi’nde bulunan Emral Çarşısı karşısında gelinlik mağazası sahibi olarak ticaret yapıyor. Çevresinde saygın kişiliğiyle tanınan Mükerrem Ayçiçek, 10 İlçe başkan adayı arasında olmamasına rağmen Zonguldak’a gelen il koordinatörü tarafından görüşmeye çağrılmıştı. İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan tarafından ilçe başkan adaylığı teklif edilen Ayçiçek, dün yapılan temayülden İlçe başkanı olarak çıktı. 

ERDOĞAN İLE ÖZEL BİR HUKUKU VAR

Öte yandan yeni Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek’in Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile özel bir yakınlığı var. Erdopan’ın Zonguldak mitinglerinde bir kaç kez özel olarak görüştüğü Mükerrem Ayçiçek’e olan hassasiyeti yaklaşık 5 yıl önce Mükerrem Ayçiçek’in eşinin sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenmesiyle başlıyor. Ayçiçek’in eşinin sağlık sorunu ile ilgilenmesi için dönemin Sağlık Bakanına talimat veren Erdoğan, süreci de yakından takip etti. Ayçiçek ailesi fotoğraftaki karede de olduğu gibi Erdoğan’a olan sevgilerini her Zonguldak mitinginde ifade ettiler.