CHP’li Meclis üyesi Mimar Turan Demirtaş, rant kokan MİA planının yangından mal kaçırır gibi geçirilmeye çalışıldığını iddia etti

‘SÖYLEDİKLERİM ONLARA ÇİNCE GELİYOR’

 

Zonguldak Belediyesi CHP meclis üyesi Mimar Turan Demirtaş, geçtiğimiz hafta yapılan meclis toplantısını terk eden AKP grubunun tavrına anlam veremediğini belirterek, “Bu işte büyük rant var. Burnuma pis kokular geliyor” dedi. Kendisini komisyon toplantılarını katılmamakla eleştiren AKP grubunun yangından mal kaçırır meclisten karar geçirmeye çalıştığını ifade eden Demirtaş, “AKP grubu neden celallenip çıktı anlamış değilim. Toplantıyı 3’dür sabote ediyorlar. Önerilerimi itirazda belirteceğim ama AKP’nin bir sıkıntısı var. Bazı yerlere kat artımı verilmek isteniyor. Karar askıya çıktıktan sonra inceleyip eğer bir rant tespit edersem yeniden itiraz edeceğim. Belediye Başkanı zaten bir şey bilmiyor. Onun işi beni partiye şikayet etmek. Soru soruyor, beni küçük düşünüyor gibi şikayetler ediyor. Benim zaten görevim soru sormak. Bunlar kendilerine emir eri, memurluk yapacak meclis üyesi istiyorlar” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKÇELİK GİTMEDİKÇE GRUP TAT VERMEZ”

İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Türkçelik’in geçmişte kendi ağzıyla imardan anlamadığını ve bu konuda yetersiz olduğunu söylemesine rağmen o koltuk oturduğunu hatırlatan Demirtaş, “Madem yetersizler bırakırlar. Ne işleri var orda. Planın eksiklikleri var, bazılarını anlattım. ‘Turan ağabey haklı ama komisyon raporumuz var bu komisyon raporu aynı şekilde kabul edilsin itiraz olursa düzeltiriz’ denildi. Madem yanlışlıkları kabul ediyorsunuz neden geçiriyorsunuz. Türkçelik, orası belediye meclisi değil de partinin grup toplantısıymış gibi davrandı. ‘Bizim grup kararımız var’ dedi. Oda terk etti çıktı. Mehmet Türkçelik grup başkan vekili yaptığı sürece bu grup tat vermez. İmardan anlamayan adam imar komisyonu başkanlığı yaptığı sürece bu iş olmaz. İmar Komisyonluğu Başkanlığı’nda ne işin var? Sonra öyle mahcup olursun, sorularım karşısında cevap veremez kıvırıp durusun” dedi.

 “BENİM KONUŞTUĞUM ONLARA ÇİNCE GELİYOR”

Yaptığı açıklamaları ve verdiği itirazları birçok meclis üyesinin anlamadığını ve konuştuklarının kendilerine Çince gibi geldiğini de vurgulayan Demirtaş, “Benim konuştuğum onlara Çince geliyor. Benim dediğimden anlayacak bir tek Sertan Bacak var o da toplantıda yoktu. Kendisi Beycuma’ya gitmiş, işi varmış. Zonguldak’ın geleceği konuşulan bir yerde insan bir tek cenaze veya trafik kazası gibi olaylar olduğunda toplantıya katılmaz. İşim var da ne demek? İş bekler fakat bu toplantı beklemez. Zaten geri kalanların da bana cevap verecek ne bilgileri var, ne de başka bir şey. iki sorudan sonra niye kaçtılar” ifadelerine yer verdi. (Umut ERSES)