Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği’nin 11’nci Genel Kurulunda konuşan İYİ PARTİ Zonguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar:

STK’LARIN YÜKÜ ÇOK AĞIR

Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği’nin 11’ncü Olağan Genel Kurulu Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Genel Kurulda bir konuşma yapan İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar sivil toplum örgütlerinin Zonguldak’ta önemli rol üstlendiğini ifade etti. Bayraktar, “Her platformda, her zaman ifade ettiğin gibi; Zonguldak sadece emeğin değil demokrasinin de başkentidir.  Zonguldak’taki başarılı sivil toplum örgütlerimiz bunun en büyük kanıtıdır.” Dedi.

Ragıp Bayraktar konuşmasında özetle şunları ifade etti;

“Kuruluşundan itibaren bugüne kadar çok önemli hizmetlere ve etkinliklere imzasını atmış olan Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği’nin 11’nci olağan genel kurulunda olmaktan çok mutluyum. Çok gururluyum…

Dernek başkanımız Sayın Necati Başar ve ekibinin yaptığı çalışmaları yakından izleyen bir arkadaşınızı olarak huzurlarınızda başarılı çalışmalarından dolayı kendilerini kutlamak istiyorum…

Sivil toplum kuruluşları gönüllülük esasına dayanır. Emek ister,  özveri ister ve  yaptığınız işi sevmek ister…

Özellikle Zonguldak gibi bir bölgede sivil toplum örgütlerinin yükü daha da ağırdır.

Son 15 yıllık süreçte sürekli göç veren, emeğin kenti ile emeklinin kenti haline dönüşen Zonguldak’ta derneklerimizi ayakta tutmak, onları kuruluş amaçları doğrultusunda etkili kılmak gerçekten büyük emek ister…

Evet, dernekçilik zordur, meşakkatlidir ama bir o kadar da zevkli bir uğraşıdır.  Bunun en güzel örneği  Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği’dir. Bu başarılı derneğimizin, bugün 11’nci olağan genel kurulunu yapıyor olmamız bile ayrı bir mutluluk vermektedir.

Sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri ve sendikalar gibi kurumlar toplumsal dayanışma güçlendiren değerlerimizdir. Bu toplumsal dayanışma sayesinde demokrasi bilincimiz güç kazanmaktadır.

Her platformda, her zaman ifade ettiğin gibi; Zonguldak sadece emeğin değil demokrasinin de başkentidir.  Zonguldak’taki başarılı sivil toplum örgütlerimiz bunun en büyük kanıtıdır.

Fazla vaktinizi almadan birkaç cümle ile Zonguldak’ın önemli sorunlarından da söz etmek isterim.

Bugüne kadar Zonguldak’ı ayakta tutan Türkiye Taş Kömürleri Kurumu maalesef küçültülmüş ve TTK’nın küçültülmesiyle birlikte de Zonguldak küçülmüştür. Zonguldak’ta kapanan işyerleri, yıl artan işsizlik ve günden güne daralan piyasa yüzünden gençlerimiz büyük şehirlere göç etmeye başlamıştır.

Zonguldak’lılar olarak geleceğimize umutla bakmaktan başka seçeneğimiz yoktur. Karamsar olmak yerine iyimser olmak biz Zonguldaklılara yakışan bir duruş olacaktır.

Sorunlarımızı konuşarak, birbirimizi daha iyi anlayarak, geleceğimize daha iyi bakarak ve iyi düşünerek başaracağız.

Ben bu duygu ve düşüncelerle,  Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği’nin 11’nci olağan genel kuruluna başarılar diliyorum. Derneğin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum, yeni oluşacak yönetim kuruluna da şimdiden başarılar diliyorum.”