Zonguldaklı gazeteciler, “Pataklamak istediğim gazeteciler var” diyen İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’yı protesto etti

STOP MÜDÜR BEY!
Zonguldaklı gazeteciler bugün Zonguldak Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı'yı protesto etti. Fotoğraf makinası ve kameralarını Emniyet Müdürlüğü önüne koyan gazeteciler, geçtiğimiz günlerde yaşanan banka dolandırıcılığı olayında görüntü almak isteyen Pusula ve DHA muhabiri Cüneyt Özfidan'a yönelik saldırıyı ve akabinde Metin Turanlı'nın yaptığı açıklamayı protesto ettiler.

Turanlı, geçtiğimiz günlerde polis memurunun darp ettiği gazeteci Cüneyt Özfidan'ı darp etmiş, olayın ardından Emniyet Müdürü Turanlı ise gazetecilerin yelek giymedi gerektiğini kendisinin de bir kaç gazeteciyi pataklamak istediğini söylemişti.  


 Gazeteciler adına açıklamayı Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık yaptı. Akbıyık, “Bugün burada üzücü bir olay için Emniyet Müdürlüğü’nün önündeyiz. Gazeteci meslektaşımıza bir polis memuru tarafından fiili saldırı yapılmıştır. Görevini yapması engellenmiştir. Tanınan ve bilinen bir muhabir olmasına rağmen, önemli bir gazetenin yazı işleri müdürlüğü görevini sürdürürken hem de ulusal haber ajansında görev alan bir arkadaşımıza yönelik bir saldırı yapılmıştır. Bizler gazeteciler olarak kamu görevi yapıyoruz. Halkı aydınlatıyoruz, bilgilendiriyoruz. Bu saldırının bir polis memurundan gelmesi bizi gerçekten üzmüştür. Kolluk kuvvetleri bizim her zaman için güvencemizdir. Zonguldak’ta zaman zaman gazeteci meslektaşlarımız saldırıya uğruyor. Biz burada kolluk kuvvetlerine güveneceğiz. Bizim üzerimize düşen konular varsa her zaman yapmak için hazırız ve yapmaya da devam edeceğiz. Sessiz bir eylem yaptık. Muhabir arkadaşlarımız makinelerini yere bıraktı” diye konuştu.   Gazeteciler, eylemin ardından makinelerini yerden alarak alandan ayrıldı.

(Cevdet Akgün)