Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 2009 yılında dönemin TSO Başkanı ve Belediye Başkanın da aralarında bulunduğu ‘Suç Örgütü Operasyonu’ kapsamında 2 yıldır firari olan bir kişi düzenlenen operasyonla ilçe girişinde yakalandı. 
Kdz. Ereğli İlçesinde 27 Ocak 2009 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği (KOM) ekiplerinin uzun süren teknik ve fiziki takibi sonucunda yapılan operasyonla 60’a yakın kişi göz altına alınmış ve şüphelilerden 34’ü hakkında tutuklama kararı çıkmıştı. Aralarında dönemin Kdz. Ereğli TSO Başkanı ve yine dönemin Ereğli Belediye Başkanında bulunduğu operasyonda zanlılara “Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, kurulan örgüt adına suç işlemek, adam öldürme, adam öldürmeye tam teşebbüs, adam yaralama, hürriyeti tehdit, çalışma hürriyetini engelleme, ihaleye fesat karıştırma, örgütün propagandasını yapmak, uyuşturucu madde kullanmak ve ticareti yapmak, yağma, tehdit, resmi evrakta sahtecilik, tefecilik yapmak, çek senet tahsilatı, görevi başındaki memura mukavemet, görev yapmasına engel olmak, görevi kötüye kullanmak, rüşvet almak ve vermek, zimmete para geçirmek ve kumar oynamak ve oynatmak' gibi birçok suçlama yöneltilmişti. Operasyonda ayrıca ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 9 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca, 425 adet muhtelif çaplarda tabanca fişeği, 5 adet kuru sıkı tabanca mermisi, 10 adet tabanca şarjörü, 3 av tüfeği, 114 adet av tüfeği fişeği, 1 adet M16 piyade tüfeği görünümlü yivsiz av tüfeği, 10 adet yivsiz av tüfeğine ait mermi, 1 adet 6136 SKM kapsamında değerlendirilen bıçak, çok sayıda masa üstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, hard disk, çok sayıda evrak, ajanda ve dokümana el konulmuştu.
Yaklaşık 3 yıl süren dava sonunda mahkeme 38 kişiye ceza yağdırdığı davada örgüte üye olmak suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün, delilleri karartmaya teşebbüsten 1 yıl 3 ay, Ş.S.'ye yönelik suçlardan 3 yıl 4 ay, tefecilik suçlamasından 3 yıl 4 ay ve 100 bin lira olmak üzere toplam da 10 yıl 3 ay 20 gün hapis cezası alan C.Ö., 2 yıldır firardaydı.
Uzun süredir takip edilen C.Ö.’nün Kdz. Ereğli ilçesine geleceği bilgisini alan polis ekipleri dün akşam saatlerinde plajlar mevkisinde operasyon yaptı. Şüphelendikleri aracı durduran polis ekipleri içerisinde bulunan C.Ö.’yü gözaltına alarak emniyete götürdü.
C.Ö.’nün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.