Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, sosyal medyadan kendisine hakaretler savuran ZON-HAV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya’ya yanıt verdi:

“Suçluluk psikolojisiyle konuşuyor”

Zonguldak Havaalanı üzerinden süren polemik geçtiğimiz günlerde mahkemeye taşınmıştı. Havaalanı yönetimini eleştirdiği için kendisine hakaret eden ZON-HAV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya’yı mahkemeye veren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Kahya’nın açıklamalarının suçluluk psikolojisi ile yapılmış beyanatlar olduğunu belirterek, “Zonguldak Valiliğini siper olarak kullanan ZON-HAV yönetimi binlerce gurbetçi vatandaşımızı söğüşlüyor. Almanya’dan Sabiha Gökçen Havaalanı’na 80-100 euroya bilet alan gurbetçi vatandaşlarımız evime kadar uçak var diye 350 ila 500 euro arasında bilet parası ödemek zorunda kalıyor. Devletin Valisinin kaymakamının ortağı olduğu şirketin en büyük ortağı kumar oynatmak suçundan hala hapiste” dedi.

“HAVAALANI MERCEK ALTINA ALINMALI”

Son derece halisane fikirlerle kurulan Zonguldak Havaalanı’nın ilk kuruluş yapısının bu yönetim tarafından bilinçli olarak değiştirildiğini, akaryakıt şirketi kurularak şaibeli işlere girişildiğini,büyük ortak Adem Çukur’un oldu bittiye getirilen bir genel kurul ile uzaklaştırıldığını anımsatan Kantarcı, “Recep Karagöz isimli bir vatandaşın havaalanına giriş ve çıkışlarda 5 TL alınmasını eleştiren bir paylaşımına yorum yaptığı için ZON-HAV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya’nın sözlü saldırısına maruz kaldığını” söyledi. Kantarcı, “Erol Ayyıldız ve Ali Kaban’ın valiliği zamanında kongreler yapıldı. Havaalanını yapan ve halen Çaycuma Belediye Başkanı olan biri olarak bazı sorular sordum fakat yanıt alamadım. ZON-HAV ile İÇDAŞ’ın pilot firma olarak girdiği Çukurova Havaalanı ihalesi incelenmeli. Zonguldak Havaalanı mercek altına alınmalı. Çünkü, geçmişten beri kamuoyuna açıklanmayan karanlık işler var. Valinin yönetim kurulu başkanı olduğu bir havaalanı şirketinin müdürü nasıl oluyor da o şirkete ortak oluyor? Bizim söylediğimiz şey, her şey şeffaf olmalı. Havaalanında gizli saklı işler oluyor. Dönen dolaplar yönetim kurulundan gizleniyor. Çaycuma Belediye Başkanının en ufak bir eleştirisi karşısında hemen öfkelenerek saldırıyorlar” şeklinde konuştu.