CHP’den istifa eden 52 kadın adına konuşan Yüksel Yayla ve Nazire Usta:

‘Suçumuz ne?’

Cumhuriyet Halk Partisinde yapılan Kadın Kolları kongresinin gizli saklı yapılarak demokrasinin gasp edildiğini öne süren 52 CHP üyesi kadın, önceki gün toplu halde Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman’a istifa dilekçelerini verdiler.

İstifa sonrası 52 kadın adına Halkın Sesi’ne konuşan Yüksel Yayla ve Nazire Usta, olayın basına yansıdığı güne kadar sorunu yetkili organlarla çözmeye çalıştıklarını ancak milletvekilleri dahil hiç kimsenin görevini yapmadığını söylediler. Kadınların sesinin duymazdan gelindiğini belirten Yayla ve Usta, “Tek isteğimiz üyeden kaçırılarak yapılan seçimin yenilenmesiydi. Mevcut yönetim, demokratik hakkını arayan kadınların geçmişte bu parti için köy köy gezen insanlar olduğunu unuttu. Merve Kır yönetmeliği çiğneyerek sandığı gasp etmiştir. Bu nedenle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız” dediler.

Merve Kır’ı tanımadıklarını, bugüne kadar kadınların sesine kulak tıkayan iki milletvekilinin de bu gaspa seyirci kaldığını ifade eden CHP’li kadınlar, “Bundan sonra başka bir siyasi partide siyaset yapmayacağız. Çünkü, Yüreklerimiz bir, akıllarımız satılık değil” şeklinde konuştular. (Şebnem Saka)