Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Ortaca Köyü’nde motosiklet çaldığı belirlenen şüpheli F.K. çalıntı motosiklet ile gezerken suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ereğli ilçesi Ortaca Köyü’nde meydana gelen motosiklet hırsızlığı olayı sonrasında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri konuyla ilgili araştırma başlattı.

Jandarma dedektifleri (JASAT), Olay yeri inceleme ve Asayiş ekiplerince yapılan araştırmalar sonucu şüphelilerin olay yeri civarına ticari taksi ile geldikleri, araç içerisinde (4) kişi oldukları, yapılan detaylı inceleme sonucunda belirlendi. Aracı kullanan şahsın, F.K. isimli şahıs olduğu motosiklet hırsızlığı olayı sonrası yanında bulunan (3) kişi ile beraber ticari araç ve çalıntı motosikletle peş peşe olay yerinden uzaklaştıkları tespit edildi.

Yapılan takip sonucu, Ereğli ilçesi Aydınlar Köyünde Şüpheli F.K. çalıntı motosiklet ile gezerken suçüstü yakalandı. Şüpheli ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda; hırsızlık olayını, yanında bulunan G.K., A.K. ve O.K. isimli şahıslar ile birlikte gerçekleştirdiği belirlendi. Olaya karışan şüphelilerden A.K. isimli şahsın, daha önceden 35, O.K. isimli şahsın ise 2 farklı suç kaydı olduğu tespit edildi.

Şahıslarla ilgili devam ettirilen araştırmalar sonucunda, aynı şahıslar ve araştırmalar esnasında tespit edilen S.D. isimli bir başka şahsın daha, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde daha önce Faili Meçhul olarak gerçekleşen 3 hırsızlık olayının daha faili oldukları belirlendi.

Şüpheli şahıslardan 3’ünün tutuklandığı, 1 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.