-ÖZEL HABER-
Zonguldak'ta saatlerdir susuzluk sorunu yaşanıyor. İş makineleri tarafından yeraltındaki su borularına dikkat edilmeden yürütülen plansız çalışmalar sonucu sıklıkla su boruları patlatılıyor. Uzun süren tamir çalışmaları nedeniyle Karaelmas mahallesi ve çevre mahallelerde saatler süren su kesintileri ise vatandaşları mağdur ediyor.  

İddiaya göre Gazetemiz Whatsapp hattına ulaşan bir vatandaş, suların ne zaman geleceğini öğrenmek için aradığı bir belediye yetkilisinin cevabı karşısında neye uğradığını şaşırdı. Vatandaşa bilgi vermek yerine, akıl veren yetkilinin, 'saat 22.00'den sonra suyun lazım olmayacağını, marketlerden 5 litrelik suyla idare edilmesi' tavsiyesinde bulunması, "Yok artık" dedirtti. 

Su kesintisiyle ilgili belediyeyi arayan vatandaşa söz konusu yetkili, şu skandal cevabı verdi:
"Kardeşim, su neyinize lazım, gidin BİM'den, A101'den 5 litrelik su alın kullanın. Zaten gece saat 22.00'den sonra suyu ne yapacaksınız? Vurun başınızı yastığa, uyuyun!" 

Zonguldak Belediye yetkililerinin verdiği bu cevap, su kesintisiyle karşı karşıya kalan vatandaşları isyan ettirdi. Gazetemizi arayan vatandaşlar, bu düşüncedeki görevli belediyeye,"Yazıklar olsun!" dedi.

(Haber: Abdullah Karabacak)