Zonguldakta gazetecilere haber yapmama karşılığı 20 bin lira dağıtan AKP’li reklamcı Serkan Aycı’nın kayınbiraderi aracılığıyla Kahramanmaraş’ta da onlarca gazeteciye rüşvet dağıttığı ortaya çıktı...

SÜLÜN OSMAN 2!

Kanal Maraş isimli haber sitesinin genel yayın yönetmeni ve köşe yazarı Mustafa Karaaslan, AKP eski Zonguldak İl yönetim kurulu üyesi Serkan Aycı’nın eşinin şirketi aracılığıyla Maraş’taki gazetecilerin hesabına rüşvet parası yatırdığını iddia etti. AKP’li belediyeler ve kamu kurumlarından aldığı milyonluk ihalelerle gündeme gelen Aycı geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ta da gazetecilere hakkında haber yapmamaları karşılığında toplam 20 bin lira dağıtmasıyla gündeme gelmişti. 

PARA TRANSFERİ 
EŞİNİN ŞİRKETİNDEN
 
Maraşlı gazeteci Karaslan, 21 Mart’ta sitesindeki köşesinde takriben 40 kişinin hesabına EFT gönderildiğini iddia ediyordu. Paraların Doğanbey Mahallesi, Atatürk Bulvarı No:7, Altındağ/Ankara adresindeki Kuveyt Türk Bankası şubesinden ve Emre Kasap isimli bir şahıs tarafından gönderildiğini de belirten Mustafa Karaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e sorular yöneltiyordu. Maraşlı gazetecilere para gönderen Emre Kasap ise Serkan Aycı’nın eşinin kardeşi. Paranın neyin karşılığında ödendiği konusunda ise bir açıklama yapılmadı. 


CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN SAĞLANAN KAYNAK MI DAĞITILIYOR?

Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaslan’ın Başkan Güngör’e yönelttiği en önemli soru, dağıtılan paranın kaynağı hakkında. Karaaslan’a göre, Cumhurbaşkanlığı makamından Maraş’ın 100. Kurtuluş törenleri etkinlikleri için 10 milyon TL tutarında bir bütçe sağlanmıştı. Ancak, kaynak faturasız, belgesiz, sözleşmesiz birilerine dağıtılıyordu! Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör kendisinin böyle bir kaynak almadığını söylese de çıkan iddialara AKP’li reklamcı Serkan Aycı şuana kadar bir yalanlama yapmadı. Aycı, coronavirüs salgınının başında merdiven altı maske üretimi yapmak ve 25 kuruşa mal ettiği maskeyi 3,5-4 liradan sattığı için fırsatçılıkla suçlanmıştı. Aycı, kem soyadıyla ürettiği son derece kalitesiz merdiven altı maskelerden Zonguldak Belediyesi’ne de binlerce satmıştı.