Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu yazılı bir basın açıklaması yaparak Corona Virüs bahanesiyle ortaya çıkan suni zamlara dikkat çekti.

Topaloğlu yaptığı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

"Dünyada yaşanan ve ülkemizde de tespit edilen Korona salgını nedeniyle özellikle temizlik ürünlerinde kolonya benzer ürünlerde ve kuru kumanya ürünlerinde zamlar yapıldığı duyumlarını almaktayız.

Ticaret erbabımıza ve esnaflarımıza sesleniyoruz. Keyfi zamlardan kaçının ve bu ürünleri bolca raflarınızda bulundurun. Ürünlerin biteceği algısı yaratılarak vatandaşa pahalı ürün satılmasını kınıyoruz. İlgili ve yetkili kurumların konunun üzerinde titizlikle durmalarını talep ediyoruz.

TÜKETİCİLERE ÇAĞRIMIZ !

Korona virüs nedeniyle panik yapacak bir durum söz konusu değildir. Tedbirli olalım ancak panik yapmayalım. Gerek Sağlık Bakanlığı gerekse de TTB Merkez Konseyi bu konularda açıklama yapmakta alınacak basit tedbirlerle bu hastalığın bertaraf edileceği belirtilmektedir.

Tüketicilerimizin Sağlık Bakanlığı ve TTB Merkez konseyinin önerilerini dikkate almalarını talep ediyoruz. Sosyal medya da yalan ve yanlış haberlerle vatandaş korkutularak gereksiz ve aşırı tüketime yönlendirilmekte bu de bazı açıkgöz (açgöz) firmaların işine yaramaktadır.

Keyfi zam yapan kurumları Tüketicilerimiz derhal Ticaret İl Müdürlüğüne ve yetkililere bildirsinler.  İlimizde kaygılanacak herhangi bir hastalık belirtisi yoktur. Biz her ihtimale karşı basit tedbirleri alalım ve uygulayalım. İlimizde Sağlık Müdürlüğümüz ve BEÜ Araştırma hastanesi gerekli tedbirleri almıştır. Hastalığa karşı her türlü hazırlık yapılmıştır. Hastalık belirtisi olan vatandaşlarımız varsa bunlarda zaman geçirmeksizin sağlık birimlerimize başvuru yaparak erken tedavi olsunlar ve yakınlarına zarar vermesinler.

Tüketici örgütü olarak konuyu yakından takip ediyoruz. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." (Haber merkezi)