GMİS’in Olağanüstü Kurulu için imza atan GMİS Kozlu Şubesi  GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan’ı istifaya davet ettiler

“Süreci uzatmamak onların elinde”

Genel Maden İşçileri Sendikası Kozlu Şubesi, Genel Maden İşçileri Sendikası’na gelerek olağanüstü kurulun toplanması için imza verdiler. Kozlu Şubesi’nden 35 kişinin imza verdiği sendika binasında konuşan Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak, GMİS Genel Sekteri Hakkı Arslan’ın kamuoyuna yansıyan olaylarının kuruma zarar verdiğini ve en kısa sürede istifa etmesi gerektiğini söyledi. Kolçak, Arslan’ın istifasının gerçekleşmemesi durumda imzalarını geri çekmeyeceklerini söyleyerek, “ Görevde olan arkadaşımız istifasını verirse zaten hiçbir sorun yaşanmayacak. Süreci uzatmamak onların elinde. Süreç uzatılırsa biz bu sorumluluğu üzerimize almıyoruz. Çünkü yasal süreç zaman açısından gayet makul istedikten sonra bu olağan üstü kongre yapılabilir. Bu süreçte toplu sözleşme olsun diğer örgütlenme olsun bana göre anlatılanlar gibi süreci etkilemez. Süreci uzatmak isterlerse kesinlikle bundan hepimiz zarar görürüz.” dedi.

“TABANDAN İTİBAR KAYBINA YOL AÇTI”

Konuşmasında GMİS’in bu olaydan sonra tabandan itibar kaybettiği söyleyen Kolçak, “Kozlu Şube Başkanı olarak onur, gurur ve şeref duyduğum son 3 - 4 aylık yaşadığı ve kamuoyunda getirildiği durum bizim içimizi kanatıyor. Bugün kadar konuşmamak adına kurumumuza zarar vermemek adına elimizden gelen gayreti ve tüm imkanlarımızı sunarak bugüne kadar gerekli sabrı göstererek Genel Maden İş yöneticilerine başta Genel Başkanımız olmak üzere bu gidişatın iyi olmadığını Genel Maden İş’in son 3-4 aylık periyodunda ama özelliklede tabanda büyük bir itibar kaybına yol açan genel merkezlerdeki yönetici arkadaşlarımızdan birisinin maalesef yerel basından başlayarak ulusal basına kadar ulaşan bir süreçte tüm herkesin bildiği bir şekilde sendikamız adına kabul edemediğimiz bir şekilde kamu vicdanında arkadaşımızın mahkum olmasına sebep olan şu anda hukuki süreç devam ediyor.” diye konuştu.

“YÖNETİCİLERİMİZLE SORUNUMUZ YOK”

Hiçbir yönetici arkadaşlarıyla da sorunlarının olmadığını belirten Kolçak, “Özellikle son Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda bu sıkıntılarımızı sendikamızın, işçilerimizin, üyelerimizin diğer sıkıntılarıyla birlikte ama önümüzdeki süreçte yaşadığımız en büyük sıkıntının bu olduğunun arkadaşlarımız ve tüm teşkilat yöneticilerimize anlattık. Ama biz maalesef arkadaşlarımıza gerekli umduğumuz tepkiyi alamadık. Yani bizlerle aynı düşüncede olmadığını tespit ettik. Bizim özellikle altını çizerek söylüyorum. Genel Maden İşçileri Sendikası’nda Genel Başkanımız sayın Ahmet Demirci başta olmak üzere hiçbir yönetici arkadaşımızla hiçbir yönetici arkadaşlarımızla kesinlikle hiçbir sorunumuz yok. Bundan sonrada olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

“İSTİFASINI İSTİYORUZ”

Bu olayın GMİS’e zarar verdiğini ifade eden Kolçak, “Önümüzdeki süreçte Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nda yönetici arkadaşımızın özel hayatına hiç değinmedik. Özel hayat kimseyi ilgilendirmez. Dört duvar arasındaki hayat kimsenin görmediği duymadığı hayat bizim için özel hayattır. Ama bu aşamaya gelmiş olay zihinlerden özel hayat kavramından çıkıp tamamen Genel Maden İşçileri Sendikası’nı kamuoyunda madencilerin vicdanında mahkum etiği için bu toplantıyı yapmak zorunda kaldık. Aşağıda en kısa zamanda durumun düzeltilmesi anlamında yönetimden yönetici arkadaşımızın istifasını istediğimiz süreçten beri istifasını istiyoruz. Bizim başka bir amacımız yok. Bu kurumda görev yapması kurumumuzun aleyhine olacağını düşündüğümüz için bu istifasının şu ana kadar gerçekleşmemiş olduğu için biz burada bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık.” dedi.

“SÜRECİ UZATMAMAK ONLARIN ELİNDE”

Yönetimden Hakkı Arslan’ın istifasını istediklerini belirten Kolçak, “Eğer önümüzdeki süreçte istifa gerçekleşirse ben Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak arkadaşlarımla birlikte imzaları çekmeye hazırım. Altını çizerek söylüyorum. Eğer görevde bulunan arkadaşımız kendi isteğiyle istifasını verirse biz de kendi şu anda imzalamış olduğumuz dilekçeleri geri çekmeye hazırız. Çünkü biz özellikle şahıs üzerinde ileride yapılacak olan provokasyonları engellemek adına bu açıklamayı yapmak durumda kaldık. Tabandan işçi arkadaşlarımızdan gelen tepkiler üzerine ve delegelerimizden gelen istekler üzerine biz burada bulunuyoruz. Eğer aynı süreç bu şekilde devam ederse biz olağanüstü talebimizi devam ettirmek durumunda kalıyoruz. Önümüzde çok önemli bir süreç var. Özelleştirme çalışmaları , toplu sözleşme süreci, örgütlenme çalışmaları bunların hepsinin farkındayız. Bize göre süreci uzatmaya gerek yok. Görevde olan arkadaşımız istifasını verirse zaten hiçbir sorun yaşanmayacak. Süreci uzatmamak onların elinde. Süreç uzatılırsa biz bu sorumluluğu üzerimize almıyoruz. Çünkü yasal süreç zaman açısından gayet makul istedikten sonra bu olağan üstü kongre yapılabilir. Bu süreçte toplu sözleşme olsun diğer örgütlenme olsun bana göre anlatılanlar gibi süreci etkilemez. Süreci uzatmak isterlerse kesinlikle bundan hepimiz zarar görürüz.” ifadelerine yer verdi.

Aykut KARA- Aycan KARADAĞ