Zonguldak Belediyesi tarafından yeni 3 tane taksi durağı yapılacağını duyan taksici esnafı önce Belediye Meclisi’ni takip etti ardından Trafik Komisyonu Başkanı Demir ile görüştü… 
“NEDEN KİLER AVM DİYE DİRETİYORSUNUZ”
Zonguldak Belediyesi tarafından Kiler Avm yanı, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Üniversite alt kapı bölgesine yeni taksi durağı yapılması planı nedeniyle Asma Taksi Durağında bulunan taksiciler belediye binasına gitti. Zonguldak Belediye Meclisi Kasım ayı ilk birleşimini meclis salonunda takip eden taksici esnafı ardından ise Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile görüşmek istedi. Encümen Odasında taksicilerle kısa süreli görüşme yapan Başkan Yardımcısı Şenol Şanal ardından taksicilerin yanından ayrılırken Belediye Trafik Komisyonu Başkanı ve Meclis üyesi Gökhan Demir’e sıkıntılarını anlattı. Gazetecilerin önce alınmak istemediği ardından ise salona alındığı toplantıda fotoğraf çekimi sonrasında açıklama yapmak isteyen Belediye Trafik Komisyonu Başkanı Gökhan Demir kesinlikle bir gerginlik olmadığını dile getirerek yanlış haber yapılmamasını istedi. Taksicilerle belediye olarak fikir alışverişinde bulunduklarını söylemesi üzerine bir gazetecinin “Bu fikir alışverişinin içerisinde Kiler AVM önü yapımı planlanan taksi durağı projesi de var mı?” sorusunu üzerine Demir, “Bu konuyu neden sadece Kiler AVM üzerine diretiyorsunuz ben bunu anlamıyorum. Sadece Kiler AVM değil. Bu konunun içinde dispanserde var, üniversite de var. konu sadece Kiler AVM değil. Sadece onun üzerinde durmayalım. Bizim amacımız bazı dağınıklıkları çözmek. Artı olarak da tabi ki belediye bir ekonomi sağlamaktır” dedi.
“BABADAN OĞULA ŞOFÖR ESNAFIYIZ”
Kendisinin de babadan oğula şoför esnafı olduğunu hatırlatan Demir, “Herhangi bir tartışma konusu veya gerginlik yok. Sonuçta hepimiz şoför esnafıyız. Bende yıllarca babadan oğula şoför esnafıyım. Hepimiz birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Burada sadece Zonguldak’taki duraklarla alakalı çözüm arama toplantısı gerçekleştiriyoruz. Duraklardaki arkadaşlarımız tabi ki bizimle fikir alışverişi yapabilirler. Bizimde fikirlerimizi alabilirler. Burada yanlış bir şey yok. Kimsenin yanlış bir haber yapmasını istemiyoruz. Burada sadece bir istişare yapacağız. Belediyenin düşünceleri ve taksici kardeşlerimizin düşüncelerini alacağız” dedi.
“BELEDİYE OLMAZSA NE TAKSİCİ OLUR NE MİNİBÜSÇÜ”
 Amaçlarının dağınıklığı çözmek ve belediyeye bir ekonomi sağlamak olduğunu vurgulayan Demir, Belediye olmadığı sürece ne taksici ne de minibüsçü olmayacağını da sözlerine ekleyerek, “Bu konuyu neden sadece Kiler AVM üzerine diretiyorsunuz ben bunu anlamıyorum. Sadece Kiler AVM değil. Bu konunun içinde dispanserde var, üniversite de var. Yarın bir gün belki AVM’de olacaktır. Sonuçta orası da taksi durağı değil. Şimdi gerçekleri konuşalım. Belediye Başkanı veya Belediye Meclis üyelerinin ya da ben Trafik Komisyonu Başkanıyım diye bizim kimseden gizlimiz saklımız yok. Tabi ki biz bunları yaparken arkadaşlarımız, kardeşlerimizle de paylaşacağız. Paylaşmadan bir şey yapacak halimiz yok. Ama konu sadece Kiler AVM değil. Sadece onun üzerinde durmayalım. Bizim amacımız bazı dağınıklıkları çözmek. Artı olarak da tabi ki belediye bir ekonomi sağlamaktır. Bu belediye olmadığı sürece ne taksi durağı olur ne minibüs durağı olur. Haksız mıyım? Biz burada hep birlikte istişare yapıp doğruyu bulup hareket edeceğiz. Olay bundan ibaret” ifadelerine yer verdi. (Umut ERSES- Aycan KARADAĞ)