Eğitim-Sen Zonguldak Şube Yönetim Kurulu Milli Eğitim Müdür Pervin Töre’yi ziyaret ederek hem hayırlı olsun dedi, hem de performans sistemine karşı topladıkları imzaları teslim etti.
Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi geçtiğimiz günlerde Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Pervin Töre’yi ziyaret etti. Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Pervin Töre'ye başarı dileklerini ileten Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz ve şube yöneticileri,  MEB tarafından 'Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağı'na karşı Zonguldak ve ilçelerinde topladıkları 2 bin imzayı Milli Eğitim Bakanlığına iletilmek üzere Töre’ye teslim etti. Görüşmede, Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğüne yeniden atananı Mehmet Özdemir'in durumu da gündeme getirildi.  Ayrıca aşağıda belirtilen talepleri ile eğitimin sorunlarıyla ilgili görüşler Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye ayrıntılı olarak iletildi.
ATAMALAR KAÇ PUANLA YAPILIYOR
Eğitim-Sen Zonguldak Şubesinin sosyal medya adresinden yapılan açıklamaya göre, Töre’ye şu talepler iletildi: “Yer değişikliği ya da yönetici atamalarında yer değişikliğinin ya da atamanın kaç puanla olduğunun duyurulması.  (Mili Eğitim Müdürlüğü sayfasından duyurulacak bir çizelge ile isim vermeksizin yapılan atama ya da yer değişikliğinin kaç puanla olduğu duyurulmalıdır. Aynı yer için talepte bulunanların yapılan değişikliğin kaç puanla yapıldığının bilinmesi açısından önemlidir. Verilen tecziyeye itirazın görüşüleceği disiplin kurulu toplantısı öncesinde üyemize ait soruşturma dosyasının ilgili sendika temsilcisince incelenmesi için en az 48 saat öncesinden çağrı yapılması ve yeterli zaman verilmesi önemlidir. (Sendika temsilcisinin yeterli sürede dosyayı inceleyememesi, toplantıda bulunuşunu “şeklen” olmaktan öteye taşımamaktadır.) Sendika takvimini sınıftan kaldıran ve asılmasına engel olan okul yöneticilerinin uyarılmasını istiyoruz. Okulların ‘Ek ders çizelgelerini girmedikleri ya da kodlama yanlışı olduğu’ gibi basit gerekçeler ile ek ders ücretleri her ayın 8 ya da 9’u gibi tarihlerde hesaplara yatırılmaktadır. Böylesine kişisel hatalar nedeniyle tüm öğretmenlerin ek ders ücretlerini gecikerek almalarına neden olan sorumlular ortaya çıkarılmalı ve gereken önlemler alınmalıdır. (Her ayın son günü tüm okul ve kurumların çizelgeleri girmeleri istenir, ertesi gün Mili Eğitim Müdürlüğü incelemesini yapar ve onay verir, ilgili banka anlaşma gereği ders ücretlerini 2 gün hesabında tutarak her ayın 3’ ünde ödeme gerçekleşir. İşlemini zamanında yapmayanlar için ise gereken inceleme yapılırken, ücretlerini bir sonraki ay ödenerek, çalışanların yöneticilerinin ne ölçüde becerikli olduklarını anlamaları sağlanır.)”
ÇELİKEL LİSESİ BİR SİYASAL TOPLANTIYA NEDEN TAHSİS EDİLDİ
“İlimizin köklü okullarından biri olan Mehmet Çelikel Anadolu Lisesi Spor Salonu geçtiğimiz mart ayında bir siyasi partinin gençlik kongresine tahsis edilmiştir. Bu durumun okullarımızı siyasete bulaştırılması demek olduğunu söyleyerek sorumlulardan hesap sorulmasını istemiştik. Benzer uygulamaların önüne geçilmesi için önlem alınmasını istiyoruz. Gökçebey Ortaokulunun yıkımına karar verilmiştir. Öğrencilerinin Atatürk İlkokulun binasını kullanmaları ile ikili öğretime geçilecektir. Gökçebey Ortaokulunun biran önce yıkılarak yeni binanın en kısa sürede yapılması Gökçebey halkının talebidir. MEB tarafından merkezi sınavla öğrenci alacak okul listesinde Zonguldak Merkez ve Ereğli’ den iki İmam Hatip Lisesine yer verilirken Mehmet Çelikel Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi, Ereğli Anadolu Lisesi, Çaycuma Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi gibi Zonguldak’ın köklü okullarının liste dışında tutulması kamuoyunda tepki ile karşılanmıştır. Yeni Ortaöğretime Geçiş Sistemiyle merkezi sınavla yerleşmeyip adrese dayalı kayıt sistemi üzerinden yerleşecek 8. Sınıf öğrencilerinde ve velilerinde kaygı oluşmuştur.”
İSMET AKYOL VE GÖKHAN TANER GÜNSAN GÖREVİNE İADE EDİLSİN
“7 Şubat 2017 tarihli 686 sayılı KHK ile ihraç edilen Şube Sekreterimiz İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcimiz Gökhan Taner Günsan henüz göreve iade edilmemiştir. Şube Sekreterimiz İsmet Akyol hakkında Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi üzerine başlatılan soruşturma sonucunda Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca “Kovuşturmaya yer olmadığına dair” karar verilmiştir. Çaycuma Baştemsilcimiz Gökhan Taner Günsan hakkında ise ihraç gerekçesi olarak gösterilen iddialarla ilgili hiçbir adli ve idari işlem yapılmamıştır. Yöneticilerimiz İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ ın göreve iade edilmeleri için girişimde bulunulmasını talep ediyoruz. 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişiminin hemen ardından Çaycuma’da görev yaparken görevinden uzaklaştırılan (açığa alınan) ve devam eden mahkeme süreci içinde de aleyhine herhangi bir durum olmayan bir üyemiz ile ilgili açığa alma işleminin sona erdirilmesi ve göreve başlatılmasını talep ediyoruz.”