"Hepimiz Odası Harekatı" yer alan Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Şube Başkan Adayı Taneri: "Aday olma kararım bir anda verilmiş bir karar olmayıp, muhalefet amacı gütmemektedir. Yıllarca edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlerimi dürüstlük şeffaflık ilkesiyle ve büyük bir ekip birliği içerisinde birleştirici anlayışı benimseyerek tüm üyelerimize sunmaktır. Acentelikten gelmiş olmam armatörlük, ihracat, ithalat, liman, tersane, lojistik, gümrük depo, gibi sektördeki firma sahiplerinin sorun ve beklentilerinin neler olduğunun tespitini kolaylaştırmıştır" 


Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Şube Başkanlığı’na, İ.Esat Taneri Oğulları Gemi Acenteliği sahibi Rıfat Taneri, düzenlediği basın toplantısıyla aday olduğunu açıkladı. Taneri, Gülüç Beldesinde bulunan Ahos Otel'de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısı ile şube başkanlığına aday olduğunu duyurdu. 1857 Yılından bu yana hizmet veren gemi acenteliğinin sahipleri arasında yer alan Rıfat Taneri, yaş ortalaması 40 olan ekibi ile gençleşme adımı atacaklarını söyledi.  


5 KUŞAĞI BARINDIRAN AİLE ŞİRKETİ 


33 Yıllık denizcilik sektörü tecrübesi bulunduğunu hatırlatan Taneri, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "1985 yılında Kdz. Ereğli Anadolu Lisesinden mezun olduğum dönemle başlar. Babam ve amcamın sahip olduğu dede mesleği olan ve 5 kuşağı barındıran aile şirketimiz İ. Esat Taneri Oğulları Gemi Acenteliğinde yaptığım başlangıç sadece resmiyet kazandığı günü ifade eder. Ancak 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdiğim günden bugüne kadar aktif olarak Denizcilik sektörü için de hizmet vermekteyim.   


"DÜRÜSTLÜK, ŞEFFAFLIK..." 


Aday olma kararım bir anda verilmiş bir karar olmayıp, muhalefet amacı gütmemektedir. Yıllarca edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlerimi dürüstlük şeffaflık ilkesiyle ve büyük bir ekip birliği içerisinde birleştirici anlayışı benimseyerek tüm üyelerimize sunmaktır. Acentelikten gelmiş olmam armatörlük, ihracat, ithalat, liman, tersane, lojistik, gümrük depo, gibi sektördeki firma sahiplerinin sorun ve beklentilerinin neler olduğunun tespitini kolaylaştırmıştır.   


ERDEMİR VE TERSANELER 

Bu bağlamda gündemimizi oluşturan birkaç konu başlığı şöyle özetleyebilirim. İlk sırada yer alan ve çözülmesi beklenen konuların başında, Erdemir için verilecek acentelik hizmetleri konusu yer alıyor, tersanelerimiz konusu bir diğeri, yetki dahilinde olan bölgelerde yer alan limanların yıllık işletme hacimlerinin artırılması da bir başkası. Geliştirmeyi hedeflediğimiz bu gibi başlıklar için TSO’nun katkılarını da bekliyor iyi bir ekip ile bir çok olumlu girişim de bulunmayı hedefliyorum.  

"ADİL BİR YOL İZLEMEKTİR" 


Sürekli dinamik dengelerin değiştiği bir dünyada küreselleşmenin getirdiği yeniliklerle beraber rekabet ortamının oluşturduğu sorunlar da kaçınılmazdır. Amacım temsilliğine aday olduğum bölge üyelerinin sorunlarına çözüm olmaktan öte oluşabilecek sorunların önüne geçecek yenilikçi adil bir yol izlemektir. Biz denizciler tüm kurum ve kuruluşlarımızla beraber önce yerelden başlayıp dünyaya açılan rotayı saptarız. Sözün özü hepimiz aynı gemideyiz ve bu hareket hepimizin hareketidir"  

 "HEPİMİZİN ODASI HAREKATI"

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri, (İMEAK) Deniz Ticaret Odası'nın (DSO) nisan ayında yapılacak seçimlerinde başkan adayı olan Tamer Kıran, sorunların çözümü için bu göreve talip olduklarını söyledi. "Hepimizin Odası Harekatı" adındaki oluşumun giderek büyük destek gördüğünü vurgulayan Kıran, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:   "ÜYELER HATIRLANMAK İSTİYOR" "İskenderun'dan Rize'ye kadar tüm Türkiye'yi dolaştık. Şubelerimizi dolaşarak üyelerimize ulaştık, dokunmaya çalıştık. Gördüğümüz çok net birşey var. Üyelerimiz herşeyden önce bu odanın üyesi olduklarını her daim hatırlanmasını istiyorlar. 4 Yılda bir seçimden seçime ki bazı şubelerimizde bu çok daha fazla uzadığını da tespit ettik. Buralarda birilerinin var olduğunu, bunların dertleri olduğunu, bu dertlerin çözümü için merkezin görev ve sorumlulukları olduğu, bu sorunları çözümü için merkezin orada var olduğunu bilinmesini istiyorlar.  

 "SÖZ VERİYORUZ"

Hepimizin Odası Hareket olarak söz veriyoruz, görev süresi içerisinde elimizden geldiğinde üyelerimizin sorunlarını kendi sorunlarımız gibi göreceğiz. Onların kendi sıkıntımız, kendi sıkıntımız gibi içselleştireceğiz. Akşam yastığı başımıza koyduğumuzda nasıl sıkıntı ile koyuyorsanız biz de aynı sıkıntıyı hissedeceğiz. Sorunların çözümü için söz veriyoruz. Yapacağımız en büyük farklılık bu olacak. Bu hareket kendi önceliklerinin değil sektörün önceliklerini her zaman için göz önünde alacak ve onları ilgili mercilere taşıyacak. Eminim ki vereceğiniz destek, teveccüh ile 1 Nisan'da İskenderun ve Karadeniz Ereğli'den başlayacak dalga dalga bütün şubelerde seçimleri kazanacağız ve 8 Nisan'da merkezde olacağız. 1 Oy 1 oydur. 8 Nisan'da merkeze gelip oyunuzu kullanın, bizden yana kullanın, bizlere bu görevi tevdi edin. Ondan sonra da gelin hesap sorun.    

"BENDE O YÜZ YOK"

İlk günden beri söylediğim birşey var, eğer ben yapmadıysam, yapamadıysam bir daha da karşınıza çıkmam. Bende o yüz yok. Taahhütlerimizden bir tanesi 3 ayda bir yönetim kurulu toplantılarımızı şubelerimizde yapacağız. 4 Yıl süre içerisinde her bir şubemizde 2 kez ziyaret edeceğiz. Bunu sorunları yakından görmek için onları yaşamak için bunları yapacağız. Çünkü İstanbul'dan böyle net gözükmüyor sıkıntılar. Desteğinizi istiyoruz. Önce burada Rıfat'a sonra İstanbul'da bana sahip çıkıyorsunuz. El birliği ile bu görevi yukarılara taşıyoruz"