Üniversite öğrencisinin yurt sorunu şu anda ülkenin başlıca sorunları arasında.

TGB de bu konuya el atmış bulunuyor ve şu ifadelerle bu konuyu kamuoyuna duyuruyor:

Kira artışları ile yurt sorununa ilişkin toplam bir planlama için çağrı yapan TGB, atıl otel ile misafirhanelerin öğrenci kullanımına açılması, yurt sayısının artırılması ve özel yurtların kamulaştırılmasını önerirken Öğrencinin eve muhtaç bırakılmadığı durumda da ev kiralarının düşeceğini belirtti.

Yurt ve ev sorununa acil çözüm için otel ve misafirhanelere dikkat çeken TGB Ankara İl Başkanı Kayahan Çetin durumdan faydalanarak yüksek fiyatla öğrenciyi karşılayanlara karşın önerilerini dile getirdi. ''Fırsatçılıkla beliren bir ekonomik kriz var. Bu krizin çözülebilmesi için mesela yoğun mazeretlerin yaşandığı yerler var. Buralarda valilik, belediyeler, devlet kurumları iş birliği içinde eşgüdüm halinde atıl durumdaki oteller misafirhaneler yurt haline getirebilecekleri hızla öğrencinin kullanımına açmalı.'' dedi.

Türkiye’nin içine girdiği ekonomik zorluklardan yaralanmaya çalışanlara fırsat tanımadan, devletin; içerisinde doğrudan düzenleyici olarak bulunduğu bir plan çizilmesi gerektiğini, üretim ve istihdam odaklı bir sistemin şart olduğunu söyleyen TGB Ankara İl Başkanı Kayahan Çetin kontrolsüz fiyat artışlarına ve fırsatçılara hızla müdahale edilerek bir an önce kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı…

Gördüğünüz gibi yurt sorunu bu konuyla ilgili her kesimin gündeminde.

Devlet ne yazık ki üniversite öğrencisini barındırmaktan aciz.

Ama iş tarikat yurtlarına gelince keseler açılıyor, devirler anında yapılıyor.

En iyi çözüm;

Tarikat yurtlarını kapatıp bunları Kredi Yurtlar Kurumuna devretmek!..

Anlayana…