Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, giyim pazarı olarak kullanılacak alanın parke taşı kaplamasının daha önce yenilemesi yapılan yollardan sökülenlerle yapıldığını açıkladı.

 

Çaycuma Belediyesi kaynaklarını akılcı ve etkin kullanma doğrultusunda örnek çalışmalar sergiliyor. Muhalefetteki bir belediye olmasına karşın, önüne koyduğu tüm hedefleri gerçekleştiren ve iki yıl içinde bütçesini iki katına çıkaran Belediye, geri dönüşüm konusunda da önemli çalışmalara imza atıyor. Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre günde 2.500 Kg. ambalaj atığını toplayıp, kurduğu tesiste presleyerek geri dönüştüren Çaycuma Belediyesi, şimdi de yol ve alan düzenlemeleri sırasında sökülen parke taşlarını tekrar kullanarak, bütçesine ciddi katkılar sağlıyor. Bu doğrultuda, Köprübaşı’ndaki Kerim Keçeci Pazaryeri’nin giyim pazarı olarak kullanılacak 7300 metrekarelik alanı, geri dönüştürülen taşlarla kaplanıyor.

 

KANTARCI: BU TAŞLAR YENİSİNDEN DAHA DEĞERLİ

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımında, “Pazaryeri yapımına devam... Ama burada başka bir güzellik var... ‘Kim bilecek?’ demiyorum ve söylüyorum: Şu ya da bu şekilde, kent içinde yaptığımız kazılardan çıkan parke taşlarından oluşuyor bu kaplama. Yani kullanılmış ve veya hurda taşlardan... Bu taşları koruyan veya ziyan etmeyen, molozların içinden ayırarak yeniden döşeyen personelimize (işçi, şoför, operatör, teknisyen, mühendis hepsine) teşekkür ediyorum. Biliyor musunuz? Bu taşlar yenisinden daha değerli...” dedi. Başkan Kantarcı göreve gelmesinin hemen ardından belediye garajında atıl halde bulunan pek çok aracı da yenilemesini yaparak hizmete sunmuştu.