Zonguldak’ta yıkım çalışması yapılan bir binadan yaya geçidine taşlar düştü. O sırada yoldan geçen bir otomobil zarar gördü.

Zonguldak Gazipaşa Caddesi üzerindeki bir binada uzun süredir devam eden yıkım çalışmaları sırasında yaya geçidi ve yoldan geçen araçların üzerine düşen taşlar kısa süreli paniğe yol açtı. Binadan düşen taşlar şehrin en işlek yeri olan Gazipaşa Caddesi’nde bulunan yaya geçidine ve caddeden geçmekte olan araçların üzerine düştü. Düşen taşlar, bir otomobilde maddi hasara yol açtı. Otomobil sürücüsü ve inşaat işçileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Araç sürücüsü inşaat işçilerine sitem ederek, “Böyle çalışma mı olur. Tam da yaya geçidinin üzeri, bu taşlar ya bir insanın kafasına gelseydi. Önlem almak için illa canların mı yanması lazım” dedi. Araç sürücüsüne destek veren çevredeki vatandaşlar da yıkım çalışmalarının yeterli güvenlik önlemleri alınmadan gerçekleştirildiğini ifade etti. Taşların düştüğü sırada şans eseri yaya geçidini kullanan vatandaşın olmaması sebebiyle facianın eşiğinden dönüldü. Daha sonra taraflar birbiriyle anlaştı ve otomobil sürücüsü olay yerinden ayrıldı.

Vatandaşlar yıkım çalışması yapan firmanın yeterince denetlenmediği ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını dile getirdiler.