Halkın Sesi’nin ısrarlı yayınları nedeniyle tefeciler panikledi… Polis ise beklemede…

Tefeciler cirit atıyor

Müdür Bey twit atıyor!

Zonguldak’ın kanayan yarası olan tefeciler esnafın ve maden işlerinin üzerine adeta çöktü.  Yaşanan ekonomik krizi fırsat bilen tefeciler, yüzde 30’a varan faizlerle küçük esnafa ve maden işçilerine para satıyor. Anapara ödenmedikçe aldıkları paranın 3-4 mislini ödemek zorunda kalan insanlar ya işten ayrılıyor ya da iflas ediyor. Tefeciler yüzünden onlarca kişi şehri terk etmek zorunda kaldı. Tahsilat yapamayan tefeciler ise şiddet ve psikolojik baskı kurarak senet ve taahhüt alarak icra yönetimiyle tahsilat yoluna gidiyor. Tefecilere bile tefeyle para satan “Tefeci Lütfü” ile ilgili iddiaları ardı arkası kesilmiyor. Polis ise teknik takip yapmakla yetiniyor.

İDDİACILAR ALINDI, TEFECİLER BEKLEMEDE

Geçtiğimiz aylarda kaçak ve iddia şebekesine yönelik operasyon yapan Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi uzun süren teknik takip ve şikayetçilerin sonucu … kişiyi gözaltına alarak adli mercilere teslim etmişti. Zonguldak kamuoyu şimdi polisten tefecilere yönelik bir operasyon yapıp yapmayacağını merak ediyor. Bilindiği gibi geçmiş yıllarda yapılan tefeci operasyonunda bir çok kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

MÜDÜR BEY, NEYİ BEKLİYOR?

Bugüne kadar her türlü toplumsal olayda sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla dikkat çeken, attığı twitlerle yerel ve ulusal medyada gündem olan İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’nın tefecilerle ilgili nasıl bir twit atacağı ise merakla bekleniyor. Alışılagelmişin aksine sosyolojik tespitleriyle bazı çevrelere gönderme yapan Turanlı’nın tefecilikle mücadelede nasıl bir yöntem izleyeceği ise ne zaman geniş kapsamlı bir operasyon yağacağı hala netlik kazanmış değil. Can güvenlikleri nedeniyle koktukları için şikayetçi olamayan tefeci mağdurları Emniyet Müdürü’nün bu konuda düğmeye basmasını istiyor.