Meclis üyesi Zeki Çolak’la ilgili şikayetleri ciddiye alan bakanlık, müfettiş göndererek inceleme başlattı. AKP’li Meclis üyelerinin hemen ardından müfettiş görevlendirilmesi manidar bulundu.

 TEFTİŞ BAŞLADI

 İçişleri Bakanlığı, Zonguldak Belediyesi hakkında yapılan şikayetleri ciddiye alarak inceleme başlattı. Özellikle CHP’li meclis üyesi Zeki Çolak ile ilgili şikayetleri incelediği öğrenilen müfettişlerin AKP’li meclis üyelerinin yaptığı suç duyurusunun ardından gelmesi manidar bulundu. AKP’li Belediyelerle ilgili pek çok şikayeti görmezden gelen bakanlığın CHP’li bir yerel yönetim hakkında bu kadar hızlı hareket etmesi dikkat çekti.

MÜFETTİŞ ÇOK ÜZÜLÜRMÜŞ!

Müfettişlerin yaptığı incelemelerle ilgili net bir açıklama yapılmazken, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir olağanüstü bir durumun olmadığını söyledi. Akdemir yaptığı ilk açıklamada, “Son günlerde AKP’li meclis üyelerinin yaptığı suç duyurusuyla ilgili bir denetim değil. Müfettişler her zaman olduğu gibi yine geldi ve rutin kontrollerini yapıyorlar. Çok abes ve bir durum. Müfettiş gelir, gider. Bu ilk defa olan bir şey değil. 6 yıldır bize Sayıştaycı ’da gelir, mülkiyeci gelir, düz müfettiş gelir. Gelir oğlu gelir. Bunlar bitmez. Hep gelirler. Sonra müfettiş bey çok üzülür. Müfettiş geldiğinde gizlilik payı çok önemlidir. Müfettişi deşifre etmek kadar abes bir şey olamaz” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA NASIL HESAP VERECEKLER?

Belediyedeki ayyuka çıkan yanlış uygulamalarla ilgili bugüne değin hiç rahatsız olduğu görülmeyen Başkan Akdemir’in son derece rahat ve alaycı tavırları dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafta sonu İzmir’de yapılan yerel yönetimler toplantısında belediye başkanlarını ‘İyi Belediyecilik’ yapmaları konusunda uyarması ve bunun CHP’yi iktidara taşıyacak en büyük koz olduğunu açıklamasına rağmen Zonguldak’ta bunun tam tersi uygulamaların yapılması CHP’li pek çok üyeyi de üzdü.

 

(Açelya BEYAZAY)